astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Tranzit planeta kroz prvu kuću

SUNCE U PRVOJ KUĆI

Puni ste energije, osećaja za praktično, imate volje i vaše stvaralačke sposobnosti treba samo da stavite u službu posla koji trenutno radite. Ako sada date sve od sebe, možete postići značajan uspeh. Podrška autoriteta. Međutim,morate dobro da sagledate sebe, da se ne biste previše nametali.

 MESEC U PRVOJ KUĆI

Daje promenljivo raspoloženje – stidljivost. Duboko saosećanje sa drugima, puno kontakata u javnosti, ali pazite da ne napravite problem samo da bi ste pomogli i ugodili drugima.
Možda ćete se osećati iskorišćenim. Period kada će žene biti aktuelne u vašem životu. Loši aspekti Meseca govore o izvesnoj nesamostalnosti i neizbežnim i neugodnim promenama. Puno promena, ali ćete vi uspeti da se prilagodite novonastalim situacijama. Vi možda i predosećate da će u ovom polju nastupiti puno promena, ali od vas zavisi kako ćete ih prevazići ili ćete se jednostavno predati.

MERKUR U PRVOJ KUĆI

Snalažljivost – kritika – posredovanje – alergija. Izvanredan trenutak za usmene ili pisane komunikacije kako bi druge pridobili za „svoju“ stvar – navodeći niz pametnih razloga. Misao vam je jasna i vrlo brzo shvatate stvari. Uvek spremni za šalu, bićete poletni i raspoloženi. Pazite da vas pričljivost ne navede pa da vam nešto od izgovorenog ne stvori problem. Period kada treba akcenat staviti na svoje obrazovanje, za poslovne aktivnosti, za priču ili pisanje, ali i za kritiku.

VENERA U PRVOJ KUĆI

Društvo – Muzika – Raspoloženje, ali i lenjost. Druženje će se u ovom periodu pokazati dragocenim i zato iskoristite svaku priliku da budete sa prijateljima. Želite da zadovoljite neke svoje potrebe. Period pojačanih ljubavnih sklonosti. Svojim ispoljavanjem plenićete simpatije da niko neće moći da vas odbije. Ljubav će vam u ovom periodu biti vrlo važna. Nećete imati mnogo fizičke energije i bićete skloni gojenju. Osmeh na licu neka bude vaš znak prepoznavanja.

MARS U PRVOJ KUĆI

Neukrotivnost, opasne želje – ali i rane i mržnja. Nećete osećati umor.  Spremni ste da se uhvatite u koštac sa svim problemima. Najbolje je ako se usmerite produktivno, npr. na sport. Pazite da se ne izložite preteranom riziku i da ne preterate u potrazi za uzbuđenjima. Kontrolišite se i izbegavajte agresivnost. Položaj povećane seksualne aktivnosti. Pazite svoje zdravlje jer postoji mogućnost povreda.

JUPITER U PRVOJ KUĆI

Otmenost , velikodušnost, preterivanje. Ostavljate utisak poverenja. Osetićete da vam se sreća osmehuje jer ste ispunjeni samopouzdanjem pa ćete uspeti u bilo kom projektu koji otpočnete, ali pažljivo proverite da li su vam očekivanja i sposobnosti realni pre nego što se upustite u nešto iz čega možda nećete moći da isplivate, a da sebi ne naudite ili se ne obrukate. Borite se za koncepte pravde. Preuzimate brigu i rešavate probleme drugih, ali ne volite mnogo da kontaktirate. Bićete filozofski nastrojeni, imaćete svoje mišljenje, jer imate šta da kažete na neku temu. Duhovnost i religija su teme koje će vas doticati. Dobrog ste zdravlja. Pazite da se ne ulenjite i da ne preterate u uživanju, jer je period kada ćete možda dobiti koji kilogram više.

SATURN U PRVOJ KUĆI

Zatvoren, ozbiljan, nepopustljiv, težak za saradnju. Osećanja su vam potisnuta. Sumorni ste, ozbiljni, pesimistički raspoloženi i depresivni. Nepopustljivi ste i teški za saradnju, kritični, strogi. Zatvoreni ste previše prema okolini. Sklonost materijalističkim konceptima. Period koncentracije i izdržljivosti. Ne volite da gubite vreme, naročito na društvo i zabave. Obratite pažnju na svoje oblačenje, koje vas čini starijim.

URAN U PRVOJ KUĆI

Naglost, iznenadni događaji, neprilagođenost. Prethodni sedmogodišnji ciklus je imao za cilj da se iskreno suočite sa nametnutim modelima ponašanja. Da ih odbacite, ali da ne krivite nikoga. Možda se i posvetite pomaganju ili lečenju drugih, ako je tako, dosta novozarađene karme ste otplatili, ukoliko nije, to je jako loše po vas jer vam upravo počinje novi životni ciklus. U ovoj koži vas Uran nagoni da razmislite – šta vi ustvari želite, koje su vam potrebe i ciljevi u životu. Kada se pokrene taj mehanizam moraćete da korigujete svoje ponašanje i stav. Možete možda i reći da život nema smisla, da se prepustite monotoniji, želećete da nemenjate svoje modele ponašanja, ali će se okruženje postarati da ne bude tako. Svoju napetost ćete lakše moći da prevaziđete uz pomoć najbližih, nego da ih frustrirate, da budete nabusiti ili da budete toliko zaokupljeni sobom i da vas baš niko ne interesuje. Ukoliko ne uspete da promenite sebe, lako vas je prepoznati: ćudljive i hirovite prirode, nagli, smeli, i padate u afekte. Volja je reformatorska. Tražite uzbuđenja, izazove, dinamiku. Ne zanima vas šta okolina misli o vama. Uticaj Urana polako se prenosi na drugu kuću, a to znači da polako traži vaše angažovanje i dokazivanje na planu ispoljavanja talenata, odnosno spretnosti da zaradite. U narednom sedmogodišnjem periodu možete značajno poboljšati kvalitet života. Spremite se da zaradite novac.

NEPTUN U PRVOJ KUĆI

Konfuzija, nov životni ciklus, neobično ponašanje. Verovatno ste uznemireni i osećate se nelagodno, neznajući zašto. Od vas se traži da otkrijete nov način življenja, da nađete pravo mesto u društvu. Od vas se traži i nov identitet. Možda gubite samopouzdanje, pa se priklanjate načinu života drugih. To je bolje nego da ostanete kod starih uverenja ili da se povučete u svoj svet. Sigurnost sada ne smete nalaziti u svom svetu mašte, već da se uključite u spoljni svet načinom kako on funkcioniše. Ne gubite vreme preispitujući ga. Ukoliko se povučete, gubite oslonac, nastupa konfuzija, ostajete nezadovoljni.  Sada ne smete idealizovati sebe ni društvo, probleme nećete rešiti apsolutnom priklanjanju. Ne budite neodlučni , iskoristite prilike da se povežete sa drugima na široj osnovi, na sada sasvim nov način. Držite širom otvorene oči, da vaš sjaj lažnog ne bi privukao, jer je sada jasno rasuđivanje umanjeno. Morate „ići na osećaj“.  Period naglašenog senzibiliteta, mašte, vizija, ali i pretvaranja, podvala. Period sklonosti štetnim navikama, piću, cigaretama, tabletama. Počinje vaš nov životni ciklus, stavite temelje – ne bežite.

PLUTON U PRVOJ KUĆI

Nepristupačnost, fanatizam, nešto ga muči.  Prema vama niko neće ostati ravnodušan, iako ste teški za razumevanje,život i saradnju. Vrlo ste borbeni, velike fizičke snage, jake volje, fanatični, netolerantni. Najbolje je da neko vreme provedete sami i otkrijete šta je to što vas zaista muči.

O autoru

Slični postovi