Tranzit planeta kroz drugu kuću

SUNCE U DRUGOJ KUĆI

Sklonost da se zaradi i uživa – trošenje preko mere. Okrenuti ste sticanju. Dobri izgledi za zaradu, ponajviše kroz velike poslove. To ćete možda ostvariti uz pomoć veza sa ljudima na važnom položaju. Ali novac ćete morati sami da zaradite, samo ukoliko date sve od sebe i računajte da ćete morati puno da radite. Pazite da ne uđete u ekonomske poteškoće zbog nerazumnog trošenja novca.

MESEC U DRUGOJ KUĆI

Brige o finansijama, nesigurni prihodi. Period uspona i padova na finansijskom planu. Aktivnosti u vezi raznih poslova.
Štedite jer će vam to dati osećaj sigurnosti. Uspećete ukoliko se starijim ženama obraćate za pomoć. Neočekivani gubici, posesivnosti, preterana štedljivost, pogrešna ulaganja, a nesigurni dobici.

MERKUR U DRUGOJ KUĆI

Ovde je izražen intelektualni rad. Veoma često osoba razmišlja o novcu. Moguća pisma. Osoba pravi finansijske planove, ima dobre ideje da dođe do novca. Na vidiku dobici od trgovine ili intelektualnog rada. Ukoliko ta sfera ne ide od ruke, osoba će biti sklona prevarama i krađama, takođe ako osoba proba nekog da zavrne da bi došla do novca, može da se desi da upravo tu osobu može isto snaći. Osoba će lako trošiti novac, jer neće umeti da štedi. Uzrok eventualnom neuspehu može biti krivo procenjivanje.

VENERA U DRUGOJ KUĆI

Period kada će biti naglašeno pitanja finansija. Ne volite da štedite i skloni ste trošenju. Problem je što volite bogatstvo, da uživate, ali nećete želeti da se mnogo zamarate da zaradite, nećete voleti teške i prljave poslove. Najlakše ćete zaraditi na umetničkim delima i predmetima, menadžerstvu, trgovini i uslugama povezanim sa lepotom, kozmetikom, nakitom i modnom industrijom. Ali će biti problema da sve to naplatite. Pazite da ne izgubite novac zbog onih koje volite, a nesrećne okolnosti uvek vrebaju. Možda ćete iskoristiti društvenu sferu kako biste popravili svoj položaj u svetu u kome se novac stiče uz pomoć poslovnih prijatelja.

MARS U DRUGOJ KUĆI

Brzo sticanje novca – puno napora, a malo briga- gubitak. Vaša agresivnost tera vas na sticanje materijalnih dobara, pre svega kroz rizične akcije, kroz izazov, kroz situacije koje će se nametnuti. Ali ćete morati puno i naporno da radite, ali pazite, jer ovaj položaj govori o opasnosti od gubitaka zbog prenagljenih i nepromišljenih akcija. Period kada možete očekivati više od muškaraca, nego od žena.

JUPITER U DRUGOJ KUĆI

Dobitak od javnih poslova – materijalni uspeh . Ovo je najbolji period za vas što se novca tiče, jer imate smisla za biznis. Ako već niste, postaćete bogati. Potrebno je da budete spremni da rizikujete i uspeh će vas stići. Budite velikodušni u periodu ispred vas. Ne smete da štedite, jer novac mora da cirkuliše – a vi ste sposobni za bisnis. Ali morate biti oprezni, da ne razbacujete novac i ne preterujete sa špekulacijama jer može doći do velikih gubitaka, bankrotstva, da se upustate u poduhvate koji mogu da vas „uvale“ u dugove – ali uvek ponovo možete doći do para.

SATURN U DRUGOJ KUĆI

Siromaštvo- težak rad- bespomoćnost. Ovo je jedan od težih perioda za vas u vezi novca. Dosta ćete se namučiti da steknete novac. Proći ćete period nemaštine, ako niste naučili karmičku lekciju vrednosti novca i zauzimali ispravan stav. Zato je sada dobro da se ne vezujete za novac. Novac zna da dođe i kroz nasledstvo ili kroz saradnju sa starim ljudima. Ukoliko i dođete do novca – nećete znati da uživate. Ostaje vam da uživate u radu i u samoći. Ali sada ga ipak možete zaraditi i čuvajte ga.

URAN U DRUGOJ KUĆI

Iznenadne prilike za zaradu- bankrot. Prethodni sedmogodišnji period kada ste imali krizu definisanja svog identiteta, odnosa prema drugima i ciljeva u životu je prošao. Ako se niste promenili i niste izvukli pouke, ovaj period biće vam još teži, jer nova lekcija ponašanja je na redu. Ovaj period naglašava osvešćivanje vaše sposobnosti da se materijalno obezbedite, a možda i otkrijete neke svoje skrivene talente u tom smislu. Kriza nastupa, traže se materijalne vrednosti ili da uradite nešto što treba da da konkretne materijalne rezultate, a vas je možda strah da nešto uradite po prvi put u životu. Sada možda treba i uložiti novac ili pokazati neku svoju veštinu, a rezultati će sigurno stići. Poboljšajte kvalitet svog života, jer time stičete veliko iskustvo i veru u sebe, umesto da budete inertni, neodlučni, da se rasipate – pa ćete i izgubiti i vaš cilj, polako, ali sigurno. Period koji je vrlo neugodan za finansijsku stabilnost, jer su prisutne drastične promene finansijskog stanja. Može vam se desiti da sve što imate u trenu izgubite, onda iznenada dođete do novca, jer ćete znati da iskoristite iznenadne prilike. Jako je važno da se ne navikavate samo na platu. Nađite izvor vanrednih prihoda sa strane, ali na način kako niko ne čini i uspećete. Da bi došli do novca morate rizikovati. Vi uživate da impulsivno trošite novac pa vam ne treba poveravati budzet. Pazite se pogrešnih odluka koje vam mogu stvoriti nevolje. Uticaj urana se polako prenosi na treću kuću, a to znači da ulazite u svađe sa okruženjem, rođacima, u saobraćaju. Ako ste naučili kako se novac zarađuje, tada vam neće biti teško da formulu primenite i na odnose sa drugima.

NEPTUN U DRUGOJ KUĆI

Snovi o novcu. Svima kojima je trošenje i sticanje smisao života, ali i onih koji nemaju, sada je značajan period. Sada treba da preispitate vaš stav prema novcu i materijalnim vrednostima, kao i talentima da steknete. Takođe, sada je period kada treba da otkrijete svoje unutrašnje potencijale za sticanje, a ne da se oslanjate na spoljne okolnosti ili vrednosti. Generalno teškoće na materijalnom planu, a probleme vi morate da rešite. Morate biti mudri,praktični, oprezni po pitanju finansija. Ne smete donositi nesmotrene odluke. Kako sada možete doživeti kolaps, tako možete na neviđen način steći novac. Ne zalećite se, ne vezujte se za snove o novcu jer je to ekstrem, odluka je u sredini, ako nemate – morate sami steći, ukoliko imate, morate podeliti sa nekim. Cilj morate imati, ali on ne sme biti novac ili materijalne vrednosti, sigurnost sada nađite u svojim vrednostima. Možda prepoznate nešto što niko ne vidi i usmeriti da steknete neviđeno bogatstvo. Verovatno vam neće poći za rukom, verovatno ćete pre biti pokradeni, zavarani, razočarani. Period sklonosti ka falsifikatima ili prevarama. Problemi u vezi sa novcem – bilo zbog loših investicija, dugova koji dospevaju za naplatu ili davanja novca. U ovom periodu morate biti obazrivi i praviti razliku između onih kojima je zaista potrebna finansijska pomoć i onih koji otimaju.

PLUTON U DRUGOJ KUĆI

Čudni i dvostruki izvori prihoda – kriminal. Moguć je veliki životni preokret u finansijskom pogledu. Pomoć nečija ili odjednom nasledstvom ili svojim radom možete doći do velike količine novca. Da bi uspeli morate puno rizikovati, a taj novac dolazi i kroz opasne poslove, kriminal, špijunažu, ratne situacije, mutne radnje. Možda ćete bez velikog truda nešto naslediti ili profitirati, pa i kroz nečiju smrt, ali i mogućnost da kroz korišćenje magije da se dođe do novca. Budite obazrivi pri donošenju odluka koje se tiču finansija, vodite računa o tome u kakve se poslove upuštate samo da bi sebi obezbedili statusne simbole.

O autoru

Slični postovi