12 saveta besmrtne Lujze Hej

Posted On 06 мај 2022
Comment: Off

1. Prekinite sa kritikama sebe. Kritika nikad ne menja ništa. Odbijajte kritike sebe. Prihvatite sebe baš onakvim kakvi jeste. Svi se menjamo. Kada kritikujete sebe, vaše promene su negativne. Kad ohrabrite sebe postajete bolji.

2. Oprostite sebi. Pustite prošlost da ide svojim putem. Uradili ste najbolje što ste umeli u to vreme, sa razumevanjem i svečću i znanjem koje ste tad imali. Sad ste bogatiji iskustvima i živećete život drugačije i sve bolje.

3. Nemojte sebe plašiti. Prestanite da terorišete sebe u svojim mislima. To je veoma loš način života. Nađite mentalnu sliku koja vam pruža zadovoljstvo i prebacite zastrašujuće misli na pozitivne misli.

4. Budite ljubazni, blagi i strpljivi sa sobom. Budite nežni prema sebi. Budite ljubazni prema sebi. Budite strpljivi sa sobom, naučite nove načine razmišljanja.

5. Budite ljubazni prema svom umu. Kad mrzite sebe, tad mrzite u stvari samo svoje misli. Nemojte imati to osećanje prema sebi. Nežno promenite svoje negativne misli u pozitivne.

6. Pohvalite sebe. Kritika razbija unutrašnji duh. Hvalite sebe koliko možete. Recite sebi koliko dobro radite svaku sitnicu.

7. Podržite sebe. Nađite način da se podržite. Dozvolite prijateljima da vam pomognu u tome.

8. Volite i ono što ste loše uradili. Nekada ste činili neke stvari kako biste zadovoljili neke vaše potrebe. Sada ste pronašli nove, pozitivne načine da ispunite te potrebe. Sa ljubavlju otpustite stare negativne obrasce i otvorite se za nove pozitivne okolnosti.

9. Vodite računa o svom telu. Saznajte više o ishrani. Kakvo gorivo vam je neophodno da biste imali optimalnu energiju i vitalnost? Saznajte više o vežbama, kakve vežbe vam prijaju? Negujte i poštujte svoje telo, svoj hram u kojem živite.

10. Pogledajte se u ogledalu. Gledajte često u oči, gledajte sebe u ogledalu. Oprostite sebi. Oprostite roditeljima. Najmanje jednom nedeljno recite sebi: “Volim te, stvarno te volim”.

11. Volite sebe, uradite to sada. Ne čekajte da ozdravite, izgubite na težini, pronađete novi posao ili emotivnog partnera. Počnite sada da volite sebe, odmah i to najbolje što možete.

12. Zabavite se. Setite se stvari koje su vas radovale kad ste bili dete. Vratite ih sad u svoj život. Nađite način da se zabavite šta god da radite. Smejte se, radujte se, a univerzum će se radovati sa vama.

Luiza Lin Hej (Louise Lynn Hay) bila je američki motivacioni autor i osnivač kuće Hej haus. Autorka je nekoliko knjiga o samopouzdanju. Rođena je u Los Anđelesu. Roditelji su joj bili Henri Džon Luni i Veronika Čvala. Ispričala je svoju životnu priču u intervjuu za Marka Openhajmera iz Njujork tajmsa maja 2008. U njoj je izjavila da je odrasla u porodici u kojoj se majka, zbog siromaštva, preudala za muškarca za kojeg se uskoro otkrilo da je nasilnik. Nažalost, njeno nesrećno detinjstvo nije se odnosilo samo na maltretiranje i zlostavljanje unutar porodice.
Luiza Hej
Puno ime
Luiza Lin Hej
Datum rođenja
8. oktobar 1926.
Mesto rođenja: Los Anđeles , Kalifornija, SAD
Datum smrti
30. avgust 2017. imala je 90 godina.
Zanimanje
Pisac, motivacioni govornik
Književni žanr: metafizika, samopomoć, motivacija
Sa 15 godina napustila je srednju školu u Los Anđelesu bez diplome, zatrudnela je i za 16. rođendan dala je svoje novorođenče na usvajanje. Zatim se preselila u Čikago gde je radila za vrlo malu sumu novca.
Godine 1950. ponovo se preselila u Njujork. U ovom trenutku promenila je svoje ime i započela karijeru kao model. Postigla je uspeh, radeći za Bila Blesa, Olega Kasinija i Paulinu Trigere. Posle 14 godina braka osećala se razoreno kada ju je ostavio Šarman Daglas zbog druge žene. Opisala je kako joj je 1977. ili 1978. godine dijagnostikovan navodno neizlečivi rak grlića materice i kako je došla do zaključka da je zadržavanje nezadovoljstva zbog zlostavljanja u detinjstvu doprinelo početku bolesti. Rekla je kako je odbila konvencionalni medicinski tretman i započela režim oproštaja, zajedno sa terapijom, ishranom i refleksologijom. U intervjuu je tvrdila da se ovom metodom oslobodila raka i da je nadživela svakog doktora koji bi mogao potvrditi njenu priču.

O autoru