Rubin – element Vatre

Posted On 18 окт 2012
Comment: Off

Rubin je simbol ljubavi, zdravlja, dostojanstva, moći i lepote. Prema legendi, rubin je nastao od krvi zmajeva. Osobama koje su rođene u decembru preporučuje se da nose rubin. Zahvaljujućisvojim toplim, plamtećim bojama, rubin je oduvek smatran kamenom oporavka, koji jača srce i izbacuje melanholiju. U antičko doba, crveni rubin je bio simbol strasti, nežnosti i ljubavi. Na Istoku se verovalo da rubin daje svom nosiocu „snagu lava, neustrašivost orla i mudrost zmije“.

Rubin u talismanima i amuletima

Amajlija rubina je efikasna zaštita od prirodnih katastrofa i zlih dušebrižnika.

Lekovita svojstva rubina

Rubin se preporučuje kod anemije, upala, bolova u zglobovima, astme, srčanih bolesti, upale srednjeg uha, hronične depresije, nesanice, artritisa, hronične upale krajnika je i reumatizma. Rubin smanjuje krvni pritisak, pomaže kod nervnih slabosti i odgoni noćne strahove.

Čarobna svojstva rubina

Rubin pomaže da se savladaju sile tame i pobedi strah. On svom nosiocu daje sreću u ljubavi. Kada menja boju, rubin tada upozorava na opasnost. Ovaj magični kamen štiti od zlonamernih duhova i zlih čarolija, jača srce, vraća izgubljenu snagu, neutrališe potištenost, budi strast i seksualne želje. Stavlja se na prvu čakru.

O autoru

Slični postovi