Podela horoskopskih znakova

U astrologiji postoji podela znakova na vatrene, vodene, zemljane i vazdušne. Svaki znak poseduje određene karakteristike, zavisno kojoj grupi pripada. Prema podeli, određeni horoskopski znak imaće slabiji ili jači temperament, npr. lav pripada vatrenom elementu i karakteriše ga jak temperament.

Vatreni horoskopski znakovi su ovan, lav i strelac.

Osobe rođene u vatrenom elementu su jake i uvek preuzimaju kontrolu nad situacijom. Oni nikada ne propuštaju priliku da dobiju šta žele. To su vođe i i njihova jaka priroda im ne dozvoljava da gube. Većina svetskih lidera ima snažne vatrene elemente. Ove osobe su veoma ponosne i samouverene. Međutim, ujedno su i vrlo arogantni i sebični. Oni jednostavno nikada nemaju vremena. Oni su previše zauzet svojom ciljevima. Nemaju strpljenja za tuđu emotivnost. Imaju tendenciju da pregaze slabije. Kompatiblni su sa osobama vazdušnog elementa, ali ih ujedno oni brzo umaraju. Bez podrške i ideja vazdušnih znakova, ove osobe će biti nemotivisane. Vatreni znak je uvek glavni, kako u poslu, tako i u ljubavi.

Vazdušni horoskopski znakovi su blizanci, vaga i vodolija.

U ovoj grupi ćete naći puno pričalica. Ako vam je potrebno da nešto napišete ili kažete na originalan način, osobe sa vazdušnim elementom su prava pomoć za to. Ove osobe su kao vazduh koji dišemo. Uvek u pokretu i promenama. Taman kada pomislimo da ih dobro poznajemo, oni se odjednom naglo promene. Veoma su društveni. Ovde su ciljevi i racionalnost na prvom mestu, bez emocija. Osobe sa elementom vazduha su toliko objektivni da mogu postati nepraktični u svojim aktivnostima i uverenjima. Mogu biti površni u emotivnom smislu, za razliku od osoba sa vodenim elementom. Kao i sam vazduh, svi vazdušni znakovi ne vole ograničenja. Sloboda misli i kretanje im je najvažnije. Vatreni znakovi dobro sarađuju sa vazdušnim elementima. Vatri je potreban vazduh zbog topline. Vatra stimuliše i pomaže vazdušnim znakovima u novim idejama.

Vodeni horoskopski znakovi su rak, škorpija i ribe.

Kao voda u čaši, vodeni znakovi su u skladu sa elementima oko njih. Osećaji, emocije i razgovori su ono što motiviše i stimuliše vodene znakove. Osetljivi na greške, vodeni znakovi su često više bave tuđim osećajima i potrebama, pa tek onda sopstvenim. Možete ih prepoznati po čestom plakanju, jer sve emotivno doživljavaju. Tajnovitost je često svojstvo vodenog elementa. Često se povlače u svoj sopstveni svet. Ponekad to dovodi do čudnog ponašanja. Ako su emocije previše jake , te osobe mogu postati zavisnici opijata ili alkohola i hrane. Poverenje je velika potreba kod njih. Osobe sa zemljanim elementom mogu doneti potrebnu stabilnost vodenom elementu zarad mirnijeg i stabilnijeg načina života. Vodeni znakovi mogu biti toliko emotivni da najjednostavnije stvari mogu dobiti proporcije dramatičnih scena. Vodeni znakovi ne vole bučne karakteristike vazdušnih i vatrenih znakova.

Zemljani horoskopski znakovi su bik, devica i jarac.

Najstabilniji, najpostojaniji i najčvršći od svih horoskopskih znakova. Jednom doneta odluka je kod njih zauvek. Praktični, strpljivi, razumni i izuzetno su uporni. Ako želite biti sigurni da će neki projekat biti završen, samo se obratite osobi sa zemljanim elementom. Oni će se držati pravila do samog kraja. Karakteriše ih spontanost i fleksibilnost. Nisu osetljivi kao vodeni znakovi, jer osobe sa zemljanim elementom su uvek svesne potrebe da moraju služiti druge. Ako nešto može biti učinjeno, zemljani znak će to učiniti bez potrebe za priznanjem. Često su nepopustljivi, do tačke nepraktičnosti. Često gube velike prilike, jer ih guši strah od pokretanja. Konvencionalni su do tačke od dosade. Promenljivi vazdušni znakovi se brzo kreću i tako fasciniraju zemljani element. Vatreni znakovi su previše snažni za sporiju prirodu zemljanih znakova. Vodeni znakovi će brinuti o zemljanom elementu, pa uz ovu podršku zemljani znakovi mogu raditi i napredovati.

O autoru

Slični postovi