astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Mesečev kamen – element Vode

Mesečev kamen se smatra svetim kamenom u Indiji. Poznat kao kamen putnika. Veruje se da je najmoćnije deluje noću, kada je mesec u punom sjaju.

Mesečev kamen u talismanima i amuletima

Prsten sa mesečevim kamenom predstavlja amajliju za ljubav. On je takođe talisman za sve osobe koji ne mogu savladati svoje jake emocije.

Lekovita svojstva mesečevog kamena

Kada je u dodiru sa kožom, ovaj kamen pomaže u borbi protiv bolesti bubrega, epilepsije, depresije, žutice, hormonalnih poremećaja i bolesti endokrinog sistema. Mesečev kamen ima veoma pozitivan uticaj poboljšanje cirkulacije i na limfe. Ukoliko se stavi u srebro, mesečev kamen će pozitivnodelovati na nerven bolesti. Stavljen ispod jastuka, ovaj kamen donosi mirne snove.

Magična svojstva mesečevog kamena

Ovaj kristal ima umirujuće delovanje. Njegove nežne boje uklanjaju osećaj straha i blagotvorno deluju u stresnim situacijama.On uklanja emotivnu nestabilnost i grubo ponašanje pretvara u nežno i fleksibilno. Mesečev kamen čuva porodicu i podstiče dobre poduhvate,oživljava ljubav i donosi sreću. Ovaj kamen podstiče duhovni rast. Stavlja se na četvrtu i sedmu čakru.

O autoru

Slični postovi