Južni i severni mesečev čvor

JUŽNI MESEČEV ČVOR U PRVOJ KUĆI- Odnosi se na neraščišćene probleme koji se manifestuju kroz: neprimereno ponašanje, karakter i način ophođenja.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U PRVOJ KUĆI- Osoba svoje ispunjenje treba da traži gde je i očekuje najveća nagrada, odnosno svojim konstruktivnim i pozitivnim ponašanjem i ophođenjem prema drugima.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U DRUGOJ KUĆI- Osoba nije u mogućnosti da stekne ili ispolji talente koje ima i ne može da uživa u onome što ima. Donosi zloupotrebu materijalnih vrednosti i novca.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U DRUGOJ KUĆI

Razvijate se kroz polje iskustava druge kuće. Vaš životni zadatak je je izgrađivanje sopstvenog sistema vrednosti i samopoštovanje. U prošlim životima iskusili ste veliku glad za materijalnom i emocionalnom sigurnošću.
Veoma ste svesni blagostanja u kome drugi uživaju i onoga za šta osećate da ste izgubili. Morate ispoljiti svoje unutrašnje vrednosti, talenat i novac morate podeliti sa drugima.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U TREĆOJ KUĆI

Odnosi sa najbližom okolinom, braćom ili sestrama, problemi u školi, nedostatak koncentracije, neprihvatanje stavova kao odraz nižih intelektualnih vrednosti i nesposobnost logičnog razmišljanja.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U TREĆOJ KUĆI

Odnosi se na sve što je povezano sa intelektualnim vrednostima, okupiranost sa nečim što deluje konkretno, slaganje sa najbližom okolinom. Odnosi se i na pisanje, mentalne aktivnosti, medije, kontakte i komunikaciju sa drugima sada je izraženo. Dobar moment za sređivanje bilo kakve papirologije, učenje, putovanja ili kupovinu vozila, lako se dolazi do svih potrebnih informacija, pa je ovo odlična pozicija za agente, špijune, i u profesijama gde je potrebno imati argumente.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U ČETVRTOJ KUĆI

Jako je važno da se obrati pažnja na porodične odnose. U životu, problemi kroz dom i porodicu, stambeni uslovi, naročito da se vodi računa na starost, da se povode računa o stvarima u kojima se nalazi sigurnost, da se obezbedi mir u kući i da se obrati pažnja na roditelja suprotnog pola.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U ČETVRTOJ KUĆI

Pre svega, ova pozicija govori o boljem odnosu sa majkom nego sa ocem, koji kao da oduzima energiju samoj osobi.  Sve što se tiče četvrte kuće, dom, porodica, majka, sve je naglašeno u pozitivnom smislu u vidu uticaja za dalji život osobe. Ova osoba će i sama vremenom biti vrlo zaštitnički nastrojena prema drugima, naročito svojim bližnjima.  Zbog problema da se prihvati autoritet koji figura oca predstavlja, kasnije će osoba imati poteškoća da prihvati bilo kakav autoritet, pa i onaj koji dolazi od šefova, nadređenih na poslu, osećajući se ugroženom. Kada čvor prolazi ovim poljem, dobro je baviti se kućom, nekretninama, intenzivirati odnose sa roditeljima, pogotovo majkom, zasnovati porodicu, dok se po pitanju karijere tada javljaju problemi, jer osobi neodostaje potrebno samopouzdanje.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U PETOJ KUĆI

Osoba treba da pazi kako pokazuje emocije i ljubav, da selektuje partnere koji je privlače, da obrati pažnju na prvo dete, srednju školu, opasna takmičenja, izazove, rizike. Da previše ne rizikuje i da se ne kocka.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U PETOJ KUĆI

Ovde je potrebno izraziti svoju kreativnost kroz pružanje ljubavi, kroz decu, kroz neki hobi ili sport. Kocka i špekulacije su negativan izraz ovog polja. Znači da svoje ispunjenje osoba traži pružajući ljubav, kroz takmičenja i izazove. Ovde je pravi blagoslov imati severni čvor jer on uvek pokazuje da će osoba imati bogat društveni i zabavni, kulturni život. Ove osobe su idealisti u ljubavi i tu su neminovne veće promene, koje će ih ipak zbog dobrog uticaja Severnog čvora stimulisati i gurati napred. Kada Severni čvor prolazi ovom kućom, lakše se zasniva porodica i ostaje u drugom stanju.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U ŠESTOJ KUĆI

Sa ovom pozicijom čvora, osoba mora pažljivo da odabere posao, tj. da bira onaj posao koji odgovara, da ga ne menja i da pazi kakav je radnik, da vodi računa o zdravlju, lečenju, lekovima i kako čini usluge drugima – da ih ne omalovažava.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U ŠESTOJ KUĆI

Ova pozicija daje relativno dobro zdravlje. Biće istaknuta pitanja lečenja ili lekova. Ova pozicija znači, da se osoba ne oglušuje na traženje pomoći drugih, da čini usluge i potčinjenima. Ovo je princip skromnosti i sposobnosti da se strpljivošću i trudom dođe do cilja. Ništa se ne očekuje sa strane i od drugih, već više po principu da osoba sama organizuje sebi život, obično u tišini, prija joj da je izolovana i van neke buke i javnosti. Obično tada osoba bude tražena i angažovana od strane drugih više nego inače.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U SEDMOJ KUĆI

Ova pozicija pokazuje suočavanje i odnose sa drugima, zato osoba mora da obrati pažnju na brak, partnere, javnost, sposobnost za kompromise i harmonične odnose, da pazi da ne stvara neprijatelje, jer uvek takve ljude privlači svojim ponašanjem, da vodi računa o zakonu i sudovima. Problemi u vezi trgovinskih transakcija.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U SEDMOJ KUĆI

Osoba mora da iskoristi sposobnost za kompromis i stvaranje harmoničnih odnosa, čime će biti zaštićena od neprijatelja. Dobre okolnosti u vezi zakona, trgovine i sudova. Ovo je pravi moment za rešavanje odnosa po pitanju braka. Često osoba ulazi u neku ozbiljnu vezu ili brak baš kada Severni čvor prolazi ovom kućom. Ovo je dobar momenat za sklapanje ugovora, rešavanje sudskih sporova u pozitivnosm smislu. Takođe, neće izostati ni pohvale i nagrade od javnosti.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U OSMOJ KUĆI

Ispunjenje svega što očekujte desiće se kroz neku veliku promenu, kroz neko bolno saznanje ili iskustvo. Okrenite se suštini, a ne površnosti, samo tako se nećete suočavati sa najgorim stvarima. Novac i pomoć dobićete od drugih i važno je da se u ovom periodu oslonite na druge. Najverovatnije ćete u jednom trenutku doživeti promenu stava i bezbolno ćete se odvojiti od nečega što vas je kočilo. Takođe, imaćete olakšanja u vezi seksualnih problema.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U OSMOJ KUĆI

Na putu uspeha vas može ometati nešto što traži suštinsku analizu, promenu stava, a do istine se dolazi kroz patnje, potrese, telesne i duhovne krize, kroz ono gde život tera da se čovek suoči sa najgorim. Pazite na novac koji dobijate od drugih i morate znati da li se možete i koliko, osloniti na druge. Vrlo je verovatno da ćete morati da se odvojite od nečega što vas je kočilo.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U DEVETOJ KUĆI

Vi ispunjenje onoga što želite treba da tražite u duhovnosti, religiji, nečemu što nije prolazno, što ima trajnu vrednost. A to bi moglo da se manifestuje kroz moral, etiku, književnost, možda, inostranstvo, nauke, studije i politiku.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U DEVETOJ KUĆI

Vas u ispunjenju sprečavaju neraščišćeni problemi na polju religije, duhovnosti, filozofije , jer ste okrenuti ličnom interesu, nemoralni ste i sve zapostavljate. Uzrok može biti u drugom braku. Mogućnost odlaska u inostranstvo.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U DESETOJ KUĆI

Ispunjenje svojih želja treba da očekujete u karijeri, dobre okolnosti i protekciju autoriteta, pa možda i roditelja.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U DESETOJ KUĆI

Na putu uspeha isprečili su se autoriteti ili roditelji. Problemi u karijeri. Pogrešan izbor profesije. Nećete ni napredovati ukoliko ne budete odogovorni i ne prevaziđete probleme sa autoritetima. Obratite pažnju na drugog roditelja. Fali vam podrška ljudi na položaju.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U JEDANAESTOJ KUĆI

Nadanja će se ispuniti kroz dobre odnose sa prijateljima i vezanost za rad sa više ljudi, čime će planovi i ciljevi biti dostignuti. Vi uvek treba da se okrećete zajedništvu.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U JEDANAESTOJ KUĆI

Neraščišćeni problemi sa prijateljima vas sprečavaju na putu uspeha. Važni su odnosi i vezanost za rad sa više ljudi. Planovi i ciljevi neće biti dostignuti ukoliko cilj nije zajednički. Mogućnost usvojene dece.

SEVERNI MESEČEV ČVOR U DVANAESTOJ KUĆI

Ispunjenje treba da očekujete iza očiju javnosti, da se nesvesno okrenete nesebičnom darovanju, svesnom žrtvovanju za druge ili negde daleko. Znači da uspeh, nije ovde, već negde dalje.

JUŽNI MESEČEV ČVOR U DVANAESTOJ KUĆI

Razlog neuspehu ogleda se kroz nemogućnost da se javno ispolje neke od vrednosti, jer ovo je polje izolacije, nesvesnog, oblast fantazije, sakrivenih neprijatelja. Razlog može biti i sebičnost ili odbijanje da se svesno učini žrtva. Razlozi neuspeha dolaze iz polja borbe nenasiljem. Nema praštanja, ljubavi. Sve vam se obija o glavu. Problemi koji iskrsnu kada se najmanje nadate. Možda neki tajni poslovi, iza scene, zatvori, bolnice i ludnice i bespuća.

 

O autoru

Slični postovi