astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Tranzitni Pluton

Pluton je najsporija planeta u Sunčevom sistemu, tako da njegov tranzit u natalnoj karti može potrajati oko dve ili više godina. On tradicionalno upravlja donjim svetom i onim što je skriveno od pogleda. Takođe, upravlja masama, zločinom, fobijama i opsesijama, početkom i krajem. Njegovo delovanje je sporo i neminovno. Tranzit Plutona donosi promene u svakoj astrološkoj kući.

Tranzit Plutona kroz prvu kuću horoskopa: Ovo može dovesti do potisnutih osećanja, želja i stvari sa kojima se ne želimo suočiti. Plutonov tranzit kroz prvu kuću može učiniti da budemo više svesni situacije oko sebe, kao i da motivišemo ljude sa kojima dolazimo u kontakt. Osobe koje imaju tranzit Plutona u prvoj kući su više osetljive.

Tranzit Plutona kroz drugu kuću horoskopa: Pluton u ovoj poziciji ukazuje na promenu materijalnog stanja. Ukoliko pravi aspekte, poput kvadrata sa ostalim natalnim planetama,onda može doći do pojačanog stresa vezanog za novac. Druga kuća ukazuje i na stvari koje cenimo, a to uključuje lični osećaj vrednosti. Stresni aspekti Plutona ovde mogu imati tendenciju da unište već postojeće situacije.

Tranzit Plutona kroz treću horoskopa: Plutonov tranzit u trećoj kući menja stvari iz duboke unutrašnjosti. Ako postoje stresni aspekti sa tranzitnim Plutonom, treba paziti na nevolje. Konflikti sa braćom ili sestrama ovde mogu biti prisutni. U odnosu sa njima može doći do potpune transformacije.

Tranzit Plutona kroz četvrtu kuću horoskopa: Ovaj tranzit može doneti promene u polju doma i karijere. Plutonov tranzit ovde može ukazati na konflikte sa ukućanima, supružnikom ili roditeljima. Takođe ukazuje i na promenu mesta boravka.

Tranzit Plutona kroz petu kuću horoskopa: Ovo je kuća romantike, kreativnosti, dece, kockanja i špekulacije. Pluton je planeta krajnosti i opsesija. U ovoj poziciji, Pluton može dovesti do velikih gubitaka u kocki. To je veoma važan tranzit, pogotovu ako Pluton pravi stresni aspekt sa drugim planetama. Na ljubavnom planu ova pozicija Plutona ukazuje na veliku opsesiju ili ljubomoru u odnosu.

Tranzit Plutona kroz šestu kuću horoskopa: Ovo je kuća posla i zdravlja. Tranziti sporih planeta kroz ovu kuću mogu doneti dugoročne zdravstvene probleme. Ovde treba povesti više računa o ishrani i zdravim navikama. Sa tranzitnim Plutonom u šestoj kući treba biti oprezan sa poslovnim saradnicima. Pluton vlada velikom snagom, koja je van naše kontrole.

Tranzit Plutona kroz sedmu kuću horoskopa: Ovaj tranzit ukazuje da osoba mora biti krajnje oprezna pri ulasku u partnerstvo ili ljubavne veze. Sa ovom pozicijom Plutona, partneri često odlaze bez reči ili objašnjenja. Negativne strane ove planete u sedmom polju mogu se manifestovati kroz pojačane konflikte sa bračnim partnerom.

Tranzit Plutona kroz osmu kuću horoskopa: Tranzit Plutona ovde donosi pojačanu seksualnost. Takođe, taj period može biti povoljan za rešavanje mnogih nedovršenih stvari. Ovo je ujedno i kuća tuđih novčanih sredstva, pa u zavisnosti od drugih planeta, ovaj tranzit može se povoljno ili nepovoljno odraziti na pojedinca.

Tranzit Plutona kroz devetu kuću horoskopa: Ovo je kuća religije, filozofije i principa. Pluton predstavlja planetu krajnosti i opsesija, pa tokom ovog tranzita mogu biti aktuelna pitanja vere i verskih uverenja. Takođe, ovo je kuća visokog obrazovanja i dalekih putovanja. Sa ovim tranzitom, osoba mora da izbegava rasprave i bude oprezna na dalekim putovanjima.

Tranzit Plutona kroz desetu kuću horoskopa: Ovaj tranzit može doneti velike promene u karijeri. Ovo je izuzetno povoljan tranzit za proširenje posla i nove poslovne uspehe.

Tranzit Plutona kroz jedanaestu kuću horoskopa: Ovo je kuća prijatelja i želja. Tokom ovog tranzita, osoba može snažno privlačiti mase. Treba biti oprezan kada se radi o društvima i tajnim kultovima. Ovaj tranzit Plutona donosi nova i važna prijateljstva, no, međutim, u ovom period moguća su i razočarenja vezana za dugogodišnja prijateljstva.

Tranzit Plutona kroz dvanaestu kuću horoskopa: Ovo je kuća horoskopa gde svaki pojedinac odlaže stvari i situacije sa kojima ne želi da se bavi. Takođe, ovo je polje tajnih neprijatelja. Tranzit Plutona ovde može ukazati na stare psihološke probleme koji će se opet manifestovati. Ovaj tranzit ukazuje i na pojačanu osetljivost i moguće zamke od neprijatelja.

O autoru

Slični postovi