Narodna verovanja za razbijeno ogledalo, posuđe i satove

Posted On 02 јун 2015
Comment: Off

Postoje mnogi predznaci  onoga što će se dogoditi ukoliko razbijemo ogledalo, posuđe ili sat. Ako se nešto nehotice slomi veruje se da to ima svoj mistični smisao.

Razbijeno ogledalo smatra se da je loš znak. Veruje se da osoba koja razbije ogledalo može očekivati  sedam godina nevolja.

Razbijen tanjir smatra se srećnim predznakom. Ako ste slomili tanjir čeka vas sreća u svim poslovima. Ali kada mlada slomije tanjir na venčanju veruje se da će brak uskoro pući. Takođe se veruje da posuđe koje nehotično puca u kući simbolizuje prisutnost prekomerne negativne energije. Hranu iz napuknutih tanjira nikako ne treba jesti, jer napucalo posuđe je izvor negativne energije.

Razbijanje šoljice od stakla ili keramike smatra se znakom sreće. Međutim, ako se ručka šoljice ne razbije već ostane cela  to nagoveštava gubitke.

Razbijen sat smatra se lošim znakom koji obećava stagnaciju u poslovanju i nemogućnosti da se sprovedu ideje. Takođe, mnogi veruju da slomljen ili napuknut sat pokazuje „mrtvo vreme“ i od takvih elemenata je  je najbolje da se što pre osoba oslobodi.

Razbijanje boce sa alkoholom smatra se najviše povoljnim znakom. Ako je boca slučajno slomljena, to znači da su vas više sile spasile od strašne katastrofe. Osoba koja slomije bocu – time “isplaćuje” manje probleme sa velikom tugom. U tom slučaju, potrebno je zahvaliti svom anđelu čuvaru.

O autoru

Slični postovi