Feng šui i simboli sreće

Feng šui daje mnogo povoljnih simbola koje možete da upotrebite da bi ste podstakli dobru sreću u svim oblastima svog života. Svoj kompletan životni prostor potrebno je da uredite po feng šuiju. Dobru sreću možete da podstaknete upotrebom nekih popularnih simbola dobre sreće .

Tronoga žaba

Poznata je kao simbol materijalnog prosperiteta. Ako je imate u svom stanu ili poslovnoj prostoriji , morate da je okrenete ka zidu, a ne ka vratima ili prozoru. Žabice se najčešće prave od metala. Žaba uvek stoji sama i prostor oko nje ne sme biti pretrpan drugim figurama. Možete da sakrijete nekoliko tronogih žabica ispod kauča ili ih postavite na stočić , tako da stoje pod uglom u odnosu na vrata. Najdelotvornije bi bilo kada bi žabicu držali u svom srećnom uglu. Srećni ugao morate sami da odredite izračunavanjem svog datuma rođenja .

Kornjačica sa glavom zmaja

Ova figura je simbol uspeha, snage i napretka. Ukoliko želite da započnete novi posao obavezno morate da imate ovu kornjačicu. Figuricu kornjače sa glavom zmaja stavite iza radnog stola, jer simbolizuje podršku i pomoć, možete je držati i u stanu jer privlači bogatstvo. Zmaj je jedan od najjačih drevnih simbola, a kornjača je jaka i stabilna.

Novčići

Novčići u vaš život prizivaju novac. Svaka porodica koja drži do sreće i materijalnog bogatstva svojih članova koristi ovaj amulet. Mnogi od ovih novčića prave ogrlice i narukvice, a neki ih nose u tašnama umotane u zelenu svilu. Novčići najbolje deluju ako ih postavite u gornji levi ugao prostorije.

Zlatni ingoti

Ingoti su kineski simboli novca. Obično se kombinuju sa novčićima i deo su tradicionalne opreme za vezu izobilja ili se u kombinaciji sa kristalima i novčićima postavljaju kao simboli privlačenja novca i bogatstva. Postavite ih na vidno i sunčano mesto kako bi se uvek punili pozitivnom energijom.

Zmaj

Mitsko biće i jedan od nejčešće upotrebljavanih talismana. Veruje se da donosi uspeh, sreću u poslovnom i privatnom životu, ali i dug život. Zmaj je jedan od najjačih talismana za zdravlje, jer regeneriše unutrašnju snagu čoveka, čineći ga nepobedivim i nedodirljivim– štiti od bolesti, a čuva se i od bića nevidljivih golim okom.

Slon

Slon u mnogim kulturama simbolizuje moć i ugled. Kao amajlija donosi poboljšanje na svim životnim planovima, posebno u sferi zdravlja. Snaga koja proističe iz ovog simbola je veoma poznata . Prema verovanjima, ukoliko nerotkinje nose ovu amajliju ili spavaću sobu ukrase figuricama slona, ubrzo će ostvariti želju za potomstvom.

Kornjača

Poznato je da su pojedini narodi mrvili oklop kornjače u prah, koji su potom stavljali u posebno izrađene medaljone i nosili ih oko vrata. Amajlija garantuje sigurnost, skladan život onih koji je nose kao zaštitu, naročito kada je u pitanju zdravlje. Zaštita je i od mračnih sila.

Zec

Zec je veoma cenjena životinja kojoj se pripisuju dobre osobine, najpre one vezane za dug život i duhovni mir. Mnogi nose i zečiju šapicu kao simbol za sreću i dugovečnost. Veruje se da može da zaštiti žive od pokojnika i da garantuje brz oporavak nakon hirurške intervencije.

Kristali

Kristalima se pripisuju brojne moći, između ostalih i lekovite, pa mnogi posežu za ovim čudotvornim delom prirode. Jedan od najcenjenijjih kristala za očuvanje , ali i poboljšanje zdravlja jeste gorski kristal. Treba ga nositi kao privezak na lančiću, obavezno umotanog u svilenu maramicu. Čisti se tako što se ostavi u čaši slane vode na terasi tokom noći punog meseca. Veruje se da pomaže zarastanju rana i ćišćenju krvnih sudova.

Nasmejani Buda

Amulet koji je najneophodniji , kada su prosperitet na polju novca i karijere ali i uopšte čitavog života u pitanju. Najpovoljnije je da ga držite na stočiću u prostoriji u kojoj najviše boravite. Ako ga mazite svakog dana, postoje velike mogućnosti da vam se ispune skoro sve želje koje ste zamislili .

Boginja Kuan Yin

Prema tradiciji ovo je boginja koja personifikuje zdravlje, žensku energiju i plodnost. Ukoliko bolujete od neke vrste ženskih bolesti ili steriliteta, ova amajlija je idealna za uspostavljanje ravnoteže u genitalnim organima , a veruje se i da pozitivno utiče i na začeće.

Mandarinske patke

Poznate su kao snažni inicijatori ljubavi i ukoliko se postave u srećan sektor utvrđen prema letećim zvezdama one donose izvanrednu sreću u ljubavi. Partner koga privuku u vaš prostor će vam sasvim sigurno doneti sreću za kojom tragate.

O autoru

Slični postovi