Cvetni horoskop

Cvetni horoskop se temelji na astrološkim znakovima. Povezivanje naše ličnosti sa zodijačkim cvetnim horoskopom omogućava nam da prihvatimo različite faze u našem životu. Ovaj horoskop nas podseća da svako godišnje doba ima svoje različite faze. Naš cvetni znak predstavlja simbolično rađanje, rast, klijanje, početak i kraj. Pomoću tradicionalnih astroloških znakova simbolično dodeljujemo odgovarajući cvet.

Orlovi nokti 21 mart- 19 april

Ako ste rođeni pod znakom orlovi nokti onda ste veoma šarmantni. Ostavljate jak utisak na druge. Vašoj energiji je teško odoleti. Ovo je prvi cvetni znak i prirodni je vođa. Osobe koje pripadaju ovom cvetnom znaku su veoma jaki i odlučni, vole izazove, veoma su spretni u pronalaženju novih rešenja.

Mak 20 april-19 maj

Ako pripadate ovom cvetnom znaku, onda volite prefinjenost i lepe stvari. Sve što imate volite da podelite sa drugima. Imate smisla za dizajn, dobro uočavate detalje i imate smisla za inovacije. Za razliku od drugih, imate veoma istančan ukus. Vaš moto je da poklanjate. Uživate u sigurnosti i udobnosti. Ovo su veoma otporne osobe, zbog svog strpljenja i tvrdoglave prirode.

Lavanda 20 maj- 20 jun

Ako ste lavanda u cvetnom horoskopu, onda uvek imate pregršt dobrih ideja. Svoje ideje volite da delite sa drugima i na taj način dobijate nova znanja. Veoma ste produktivna osoba sa kreativnim idejama i uvek aktivnim umom. Ponekad možete osetiti da istovremeno težite razičitim smerovima. Ali lavanda sama po sebi nadaleko širi svoj prekrasni miris i donosi želju za uživanjem.

Perena 21 jun- 22 jul

Osetljivost je ključna reč za ovaj cvetni znak. Ovo su veoma intuitivne osobe. Često veoma burno reaguju kad su emocije u pitanju. Predstavnici ovog znaka su jako ljubazni. Uvek su pod uticajem meseca. Sigurnost i toplina porodičnog doma su najvažniji ovim osobama. Uživaju u prijateljstvima i ljubavi, ali se uvek moraju čuvati negativnih uticaja.

Suncokret 23 jul- 21 avgust

Cvetni znak suncokret je topao, otvoren i po prirodi vođa. Ove osobe su savršene za bilo kakav izazov u životu, jer uvek znaju kako da dođu do vrha. Uvek su u centru pažnje i rado pomažu drugima. Suncokreti su puni ljubavi, pažnje, a u ljubavi odani do kraja. Velikodušnost i uživanje im je na prvom mestu.

Ladolež 22 avgust- 22 septembar

Ladoleži su veoma mudri i i promišljeni. Uvek teže da unapred naprave plan, pa tek onda da preduzmu akciju. Ovo su veoma organizovane i pažljive osobe. Imaju oko za detalje, a mogu biti i vrlo analitični. Vole da pomažu drugima i često koriste svoje organizatorske sposobnosti kako bi pomogli drugima.

Ruža 23 septembar- 22 oktobar

Ovaj cvetni znak otkriva istinu u svim stvarima. Ako je ovo vaš znak, vi uvek otkrijete skrivene namere drugih osoba. Volite klasičnu lepotu i uživate kada ste okruženi lepim stvarima. Privlači vas filozofija, poezija i umetnost. Vi vidite lepotu i istinu u svemu, a nepodnosite nepravdu i okrutnost. Najsrećniji ste kada ste sa prijateljima i porodicom. Uživate u šetnjama i prirodi.

Hrizantema 23 oktobar – 21 novembar

Vi ste uvek za sve ljude misterija. Drugima uvek priređujete iznenađenja. Iskrenost je za vas najvažnija. Fokusirani ste najviše ka emocijama. U svakom odnosu želite otvorenost i jasno definisan cilj. Jako ste osećajni i intuitivni. Ovo su aktivne osobe i uvek teže da pomažu drugima u nevolji.

Narcis 22 novembar – 21 decembar

Narcis je jedan od najuticajnih i najdopadljivijih znakova. Ovo su pouzdane, poštene i iskrene osobe. Narcisi su mudri i veoma srećni. Po prirodi su jaki, dok su sa druge strane previše nežni i osetljivi. Poseduju razvijenu maštu, a u ljubavi su veliki sanjari.

Karanfil 22 decembar – 21 januar

Osobe rođene u ovom periodu su veoma vešte, organizovane i uvek teže radu i disciplini. Imaju jaku volju i čvrst karakter. Prirodni je vođa, a drugi teže da se oslone na njih. Ovo su snažne ličnosti. U poslu su izdržljivi i nijedan posao im nikada nije težak. Vole sigurnost, naročito kada je sami naprave. Teže da uvek naprave nešto dobro, na svojstven način.

Orhideja 21 januar – 19 februar

Osobe koje pripadaju ovom cvetnom znaku su znatiželjni i prodorni. Mogu ponekad biti i kontradiktorni. Ovo su sanjalice. Jedinstveni su, originalni i pomalo drugačiji od drugih. Orhideje imaju drugačiji način gledanja na svet. Po prirodi su humanisti. Dobri su organizatori i uvek završe šta su počeli.

Lokvanj 20 februar – 20 mart

Predstavnici ovog cvetnog znaka su jako osetljivi. Ovde su naglašene intuitivne sposobnosti. Ove osobe mogu biti pod uticajem drugih ljudi. Inače, zbog svoje prirodne osetljivosti, ove osobe nekada ne mogu kontrolisati svoje emocije. Lokvanji su veoma kreativni i poseduju umetnički dar za ples, muziku i umetnost. Komunikacija im je jača strana.

O autoru

Slični postovi