Aspekti i seksualnost

Posted On 18 нов 2011
Comment: Off

Položaj Marsa u Devici, obično ukazuje na veći broj nesretnih ljubavnih veza. Položaj Venere u Jarcu, obično ukazuje na vrlo zahtevnu (ambicioznu) prirodu, ako osoba nije dovoljno taktična, takođe može dovode i do večeg broja tajnih veza.

Venera koja zavisi od uticaja Neptuna, obično ukazuje na tendenciju ka velikim apetitima.

Položaj Marsa u Blizancima, obično ukazuje na mogućnost formiranja i održavanja dve (ili više) paralelnih veza.

Položaj Marsa u Lavu, obično ukazuje na strasne ljubavne afere i tajne veze.

ULOGA MESECA

Mesec u Ribama, obično je znak hedonizma i senzualnosti, a često i indikator većeg broja ljubavnih veza.

Ako je npr. Mesec pun ili u fazi prve polovine, odvaja se od Marsa, a približava Veneri, ukazuje na sklonosti ka flertovima, preljubi.

Ako je Mesec u fazi druge polovine, ukazuje na podložnost osobe ka promiskuitetu, ali i na opasnost da zbog toga bude na lošem glasu (predmet ogovaranja).

Uz loš položaj Meseca, ako se i Saturn nalazi u Škorpiji, postoji tendencija ka veneričnim ili polnim bolestima.

ASPEKTI MARSA

Ako Mars u natalnoj karti kod muške osobe nije u aspektu sa Venerom ili Saturnom, a jeste u aspektu sa Jupiterom, ovakva astro slika ga u seksulanom činu, po pravilu, definiše kao čednog i punog poštovanja. Odnosno, od njega očekujemo da brine o svojoj partnerki, kao i njenom emocionalnom zdravlju i zadovoljstvu.

Ako je Mars u natalnoj karti kod muške osobe u aspektu sa Saturnom, ali nema potporu Jupitera ili Venere, položaj ukazuje na hladnokrvan pristup seksualnom činu i odnosima.

Ako je Mars u natalnoj karti kod muške osobe u aspektu sa Saturnom, Venerom i Jupiterom, ukazuje na naglašenu potenciju, osoba se lako uzbuđuje i često je ispunjena željom za seksualnim kontaktima ili odnosima. U stanju je da ove želje kontroliše kada to situacija zahteva.

Ako je Mars u natalnoj karti kod muške osobe u aspektu sa Venerom ili Venera sa Jupiterom, ovaj aspekt obično ukazuje na pohotnog muškarca, koji želi na svaki način zadovolji svoje želje.

ASPEKTI VENERE

Venera u natalnoj karti kod ženske osobe u kombinaciji sa Jupiterom ili Merkurom, uz aspekte Saturna, čini je umerenom i čednom u seksualnom odnosu.

Venera u natalnoj karti kod ženske osobe u kombinaciji sa Jupiterom ili Merkurom, ali bez Saturna, ukazuje na indiciju, da se kod nje lako budi želja za seksualnim odnosima.

Naglašenost samih aspekata Venere i Jupitera u natalnoj karti kod ženske osobe, predstavljaju aspekt pohotne osobe, u izražavanju seksualnih želja ili sklonosti.

Venera u aspektima sa Marsom i Jupiterom u natalnoj karti kod ženske osobe, ali kada se Mars nalazi pod uticajem Sunca ukazuje na položaj da je osoba sklona da stupa u vezu s ljudima nižeg socijalnog statusa, dok Venera pod uticajem Sunca znači suprotno, postoji tendencija ka vezama s osobama višeg socijalnog statusa ili položaja.

Naglašeni uticaj Saturna u kombinaciji sa aspektima Marsa i Jupitera u natalnoj karti kod ženske osobe, ukazuje na nove ideje u seksualnom izražavanju.

Naglašena uloga i aspekti Jupitera u natalnoj karti kod ženske osobe, ukazuje na prisutnost različitih vrlina.

Ako je naglašen uticaj Merkura u vezi sa spomenutim aspektima između ovih planeta u natalnoj karti kod ženske osobe, predstavlja indikaciju ka stvaranju publiciteta, oslikava ekcentrične ili psihološki i emocionalno nestabilnu osobu.

Ako u natalnoj karti kod muške osobe nije u aspektu sa Venerom ili Saturnom, a jeste u aspektu sa Jupiterom, ovakav položaj ga u seksulanom činu, po pravilu, definiša kao čednog i punog poštovanja. Odnosno, od njega očekujemo da brine o svojoj partnerki, kao i njenom emocionalnom zdravlju i zadovoljstvu.

O autoru

Slični postovi