astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Verovanja

Veruje se da određena biljka ima svoje svojstvo i karakter. Stari narodi instinktivno su znali koju su biljke korisne i zašta su korisne. Postoje biljke za isceljivanje, biljke za ljubav i privlačnost, biljke za za zaštitu, kao i mnoge druge. Evo nekih od njih:

Crveni luk – verovalo se da štiti od zlih duhova. Stavi li se pod jastuk donosi proročanske snove.

Jabuka – Jabuka se uvek koristila kao začin za ljubav. Simbol je mladosti i večnosti. Kažu da je njeno drvo služilo za izradu čarobnih amajlija.

Bršljan se koristio se za ljubav, za povećanje polne želje u braku i izradu ljubavnih talismana.

Hmelj – danas se veruje kako hmelj stavljen ispod jastuka čuva od nesanice. U narodnoj medicini, hmelj služi kao sredstvo za smirenje.

Kamilica su uvek povezivali sa novcem i sredstvima za kupovinu. Služi i kao sredstvo za zaštitu od uroka.

Endivija – igra glavnu ulogu u ljubavnim čarolijama, a tako i u seksualnim aktivnostima.

Hrast – veruje se da spaljeni listovi hrasta čiste prostor i teraju bolesti. Hrastovi plodovi takođe se koriste kao priziv za seksualnu privlačnost.

Komorač predstavlja pobedu, rezultate, poslovne mogućnosti, karijeru, snagu i dobar vid.

Kupus je povrće koje označava sreću, dobit i profit. U starije doba koristio se u čaroliji za novac i zlato.

Ljuta paprika se upotrebljavala u čarolijama kojima se čuva vernost za pojačavanje ljubavi i privlačnosti u vezama koje su se počele hladiti. Deluje u čarolijama koje se koristi za otklanjanje uroka.

Krompir se po verovanju koristio za isceljivanje rana, ali i pravljenje lutaka u crnoj magiji.

Lešnici su se jeli kao kolačići za mudrost. Smatralo se da koliko lešnika čovek pojede, toliko će biti mudriji.

Riža se koristi za zaštitu, blagoslov, kišu i plodnost.

So se smatrala najvećim zaštitnikom zemljinih bogatstva, koristila se za neutraliziranje moćnih predmeta i zlih ljudi. Verovalo se da ukoliko se baci nekoliko zrna soli na prag kuće nakon što je iz nje izašla osoba koju više ne želite videti, ta osoba se neće nikada vratiti.

Klinčić se koristi kao zaštita, u ljubavi, za novac i sreću. Služi kao priziv za privlačenje novca, poništavanje negativnosti, čišćenja, privlačenja sreće ili u ritualima za prestanak ogovaranja. Nosi se za privlačenje suprotnog pola, za zaštitu ili neutralisanje negativne energije oko sebe. Takođe, stavljao se iznad krevetića za zaštitu beba i dece.

Med se upotrebljavao kao čarolija za privlačnost.

Kumin – Pomešan sa solju udaljiće zle duhove i zlu sreću izvan kuće. Stavljao se u vino verujući kako će probuditi ljubav i strast.

 

 

O autoru

Slični postovi