astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Magično značenje boja

Posted On 02 мар 2013
Comment: Off

Boje su jedinstveni i moćni simboli. U magiji, one takođe sadrže moć koja može biti od koristi tokom rituala. Postoje mnogi sistemi koji povezuju boje sa specifičnim magijskim energijama.

Crvena boja: održava zdravlje, snagu, fizičku energiju,seks, strast, hrabrost i zaštitu. Crvena se koristi u obrambenoj magiji. To je boja elementa Vatre. Crvena je povezana sa vulkanima, intenzivnim emocijama i krvlju (a samim tim životom i smrću).

Roze boja: ukazuje na ljubav, prijateljstvo, saosećanje i opuštanje. Ova boja je simbol nežnih emocija.

Narandžasta: ova boja ukazuje na opštu energiju.

Žuta: ukazuje na intelekt, poverenje, gatanje, komunikaciju, elokvenciju, putovanja i kretanje. Žuta je boja elementa Vazduha. Ona simbolizuje sunce i moć misli. U nekim kulturama žuta boja simbolizuje sever.

Zelena: ova boja ukazuje na novac, prosperitet, zapošljavanje, plodnost, ozdravljenje i rast. Zelena je boja elementa Zemlje i simbolizuje naše planete plodnosti, kao i sam život.

Plava: ukazuje na lečenje, mir, psihu, strpljenje i sreću. Plava boja je boja elementa Vode. Simbolično kod nekih naroda ona predstavlja zapad.

Ljubičasta: ukazuje na snagu, lečenje teških bolesti, duhovnost, meditaciju i religiju. Ljubičasta je nekad bila simbol plemića, a danas ona simbolizuje božanstva.

Bela: ukazuje na zaštitu i pročišćenje svake vrste. Simboliše Mesec, sneg, hladnoću i potencijal.Ona se koristi u skoro svim magičnim ritualima. Kod nekih naroda ona je simbol istoka.

Crna: ukazuje na proterivanje negativnosti i upijanje negativnosti. Simbolizuje spoljni prostor i svemir. Crna je odsutnost boje. U nekim kulturama, crna predstavlja plodnost, u drugima mudrost.

 

O autoru

Slični postovi