astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Feng šui i simbolika cveća

Korišćenje simbola cveća u feng šuiu temelji se na univerzalnom osećaju da će cveće probuditi u svim ljudima osećaj lepote, gracioznosti, nežnosti, senzualnosti i radosti. Živo cveće je najbolji izbor za vaš dom, budući da donosi jaku isceljujuću energiju, ali slike cveća se takođe često koriste u feng šuiu. Osim energije lepote i gracioznosti, cveće će doneti procvat, dobru sreću i brojne blagoslove svakom domu. Feng šui često najviše pažnje usmerava na samu boju, kao i simoliku cveća.

Božur se odavno koristi u feng šuiu kao lek za ljubav i romantiku. Simbol božura se često smatra metaforom za žensku lepotu. Mada se slika božura ne preporučuje u spavaćoj sobi starijih parova, zbog mogućih avantura sa mlađim ženama.

Lotosov cvet simbolizuje krajnje savršenstvo. U kineskoj medicini, svaki deo biljke lotosa, od korena do latice, ima lekovita svojstva, čime ovaj simbol još više jača feng šui za skladan dom.

Cvetovi trešnje uvek su korišćeni da bi se pokrenula energija novih početaka, svežine i nevinosti. Najčešće, slika cvetova trešnje se koristi kao lek za ljubav i brak, ali može se koristiti kao feng šui lek za zdravlje.

Orhideja se smatra klasičnim feng šui simbolom plodnosti. Orhideja donosi energiju neokaljanih prirodnih simetrija. Ona je takođe postala simbol u potrazi za savršenstvom u svim područjima života. Obilje, savršenstvo, duhovni rast, lepota i čistoća su simboli orhideje i sa tako snažnim univerzalnim simbolizmom one su postale najpopularnije kućne biljke na Zapadu.

U kineskoj kulturi strukturirana energija narcisa donosi procvat karijere, talente i sposobnosti. Često se koristi kao feng šui lek za karijeru. Veruje se da simboliše odgovarajuće nagrade za trud. Bela boja narcisa se koristi češće u feng šuiu, u odnosu na žuti narcis.

Hrizantema je simbol jednostavnosti i ravnoteže. Istovremeno, ovaj cvet se smatra da ima jaku yang energiju, pa se koristi kako bi privukla sreću u dom.

O autoru

Slični postovi