Energetski obrasci brojeva

Svi brojevi imaju određene vibracije ili frekvencije. Poznato je da brojevi reflektuju kosmičku energiju, pa je tako svaki broj odraz energetskog obrasca. Brojevi nam takođe mogu pomoći da protumačimo karaktere ljudi do kojih nam je stalo.

Broj jedan:

Jedan nije najusamljeniji broj, ali je sigurno jedan od najsrećnijih. Broj jedan je simbol početaka. Budući da je broj jedan, broj koji je uvek na vrhu, on je simbol ostvarenja i dostignuća. Broj jedan je simbol sunca, simbolizuje zdravlje, bogatstvo i sigurnost. Ovaj broj teži ka ostvarenju ciljeva i preduzimanju akcija.

Broj dva:

Broj dva označava raznolikost. Egipćani su koristili broj dva za pravljenje različitih amajlija i rituala. Oni su verovali da sreća dolazi iznutra i ako čovek poseduje mudrost i znanje, da je onda zaista srećan. Dva je srećan broj u odnosima i označava snagu, uravnoteženost i partnerstvo.

Broj tri:

Trojke su najsrećniji brojevi. To je sveti broj sa dozom mistike u svakoj kulturi. Uglavnom, trojke uzimaju moć dve sile, ujedinujići ih u jednu novu energiju. Tri može biti vaš srećan broj kada ga koristiti kao tačku fokusa, tj. namere. Trojka ima izvrsne kvalitete, kao što su strpljenje i verovanje, a uspeh dolazi upravo od tih kombinacija.

Broj četiri:

Značenje broja četiri temelji se na stabilizaciji energije. To je srećan broj, povezan je sa kućom i sigurnošću. Broj četiri se pripisuje božanstvu Horusu koji je, prema verovanju uvek daje zaštitu.

Broj pet:

Pet je srećan broj u kineskoj tradiciji, jer po njihovom verovanju on označava zdravlje, bogatstvo, sreću, život, mir. Alhemičari i ezoteristi koristili su moć petokrake zvezde za zaštitu i dobro uravnoteženje energije u njihovom radu. Broj pet je sveobuhvatna energija. Pet je srećan broj za fizičko zdravlje i zaštitu.

Broj šest:

Broj šest je povoljan u sferi ljubavi i odnosa. To je zato što je broj šest povezan sa planetom Venerom koja izaziva sklad i strast u našim partnerskim odnosima. Broj šest predstavlja i kartu ljubavnici u tarotu, što nam govori o uravnoteženim odnosima, kao i otvaranju i iskrenoj komunikaciji. Harmonija energije broja šest je idealna za nova partnerstva.

Broj sedam:

Broj sedam je povezan sa dostignućima. Ovaj broj takođe podstiče duhovni, psihički i intelektualni razvoj. To je broj mudrosti i razmišljanja. Sedam predstavlja vreme vezano za energiju i često signalizira povoljan period. Srećom se smatra ako u nekom danu vidite sedmicu na broju sobe, na registarskim tablicama ili slično. Ovaj broj povezan je sa duhovnim znanjima.

Broj osam:

Broj osam je povezan sa ciklusima u prirodi. On predstavlja simbol beskonačnosti . Takođe označava da je sve beskonačno i prolazno, ono što je izgubio biće vraćeno, što je daleko i na kraju biće u blizini. On predstavlja energetsku savitljivost i značenje dobre sreće.

Broj devet:

Devet je srećan broj zbog svoje povezanosti sa brojem tri. To je broj koji u sebi sadrži puno srećnih povrataka. To je broj integracije primarnog izvora. Broj devet je povezan sa inspiracijom i jedinstvenim smerom.

O autoru

Slični postovi