astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Delovanje boja u feng šuiu

Posted On 04 мар 2012
Comment: Off

Prema feng šuiu postoje dve vrste boja, hladne i tople. Boje imaju veliki uticaj na ravnotežu u kući. One utiču na osećanja, psihu, pa i na sam organizam. Plava boja se ubraja u red toplih boja i oslikava ljubav.Veoma je dobra za opuštanje i lečenje. Ona daje osećaj mira i poverenja. Plava predstavlja avanturu i istraživanje, dok mornarsko plava boja označava intelekt i mudrost.

Crna boja je simbol novca, odlična je za osobe koje žele karijeru, posebno ako je u kombinaciji sa metalom. Ovo je boja emotivne zaštite i moći.

Purpurna boja je odlična za psihičku i telesnu ravnotežu. Inače poznata je i kao kraljevska boja.

Bela boja se najbolje kombinuje sa zlatnom i srebrnom. To je boja čistoće i istine.

Žuta boja se smatra korisnom, koliko i crvena. Ona predstavlja toplinu. Ova boja uveseljuje, ali previše izlaganje intenzivno žutoj boji može prouzrokovati anksioznost. Žuta boja je odlična za komunikacije, zdravlje, razdraganosti i prijateljstvo.

Naradžasta boja pojačava koncentraciju i preporučljiva je u trenutcima kada nedostaje kreativnost. Narandžasta je boja organizacije.

Bež boja pomaže u introspekciji.

Braon boja je boja industrije i veoma napornog rada.

Crvena boja je simbol sreće i osobe koje je nose, privlače priznanje i poštovanje drugih, posebno zimi. To je boja poverenja. Ukazuje na sreću, novac, radost, zaštitu i jačinu.

Zelena boja osvežava. Ona unosi ravnotežu, s obzirom da je najrasprotranjenija u prirodi. To je boja harmonije, dobrog zdravlja, duhovnosti i osećajnosti. Dobra je za rast i napredovanje, daje mir i spokoj.

Pink je boja ljubavi.

Lavanda je boja seksualne neodlučnosti. Osoba koja je okružena ovom bojom može biti izmanipulisana.

Zlatna boja predstavlja duhovnost.

Srebrna boja je simbol istine i romantike.

Siva boja je mešavina, pa s obzirom da nije ni crna, a ni bela, to je boja smrti i bola.

O autoru

Slični postovi