Boje sveća u magiji

Posted On 25 нов 2011
Comment: Off

Svakom danu pripisuje se određena planeta. U toku jednog dana tačno je određena satnica kada se započinje sa radom i kada taj ritual mora biti završen. Jedan se dan posmatra od buđenja odnosno zore pa sve do zalaska sunca. Noć se deli od zalaska sunca pa sve do zore. Ljudi koji praktikuju magiju moraju imati posebne prostorije gde mogu nesmetano da rade svoje magične rituale. Te su prostorije obično sa vrlo malo svetlosti.  Svaki vrač obavezno mora koristiti četiri bitna elementa – vodu, vazduh, zemlju i vatru. Za vatru koriste se sveće.  Sveće mogu biti napravljene od najrazličitijih boja i upravo to im daje posebno značenje.

Bela sveća- predstavlja inspiraciju, povećava naše znanje, pomaže u rešavanju nerešivih problema.

Svetlo plava – štiti od zla i pomaže za ozdravljenje od raznih bolesti.

Žuta – predstavlja spiritualnu ljubav.

Crvena – predstavlja pravu ljubav, kao i naše seksualne aktivnosti. Ova boja se koristi za rituale zavođenja, seksualne privlačnosti.

Zelena – otvara nove početke, novi posao ili preuzimanje jedne nove karijere, pojačava prijateljstva. Koristi se za uspeh u svakom polju.

Crna – upotrebljava se za loše, za zlo. Sa njom se prizivaju mračne sile noći, demoni, da bi se nekome nešto loše  učinilo.

 

O autoru

Slični postovi