astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Astrološki uticaji u maju 2023 godine

Posted On 04 мај 2023
Comment: Off

1. maja Pluton počinje svoju fazu retrogradnosti, koja traje do 11. oktobra. U junu se vraća u Jarca i neće ponovo ući u Vodoliju do januara 2024. godine. Sada je vreme da se pozabavimo pitanjima koja je započela poslednjih nedelja svojom prvom kratkom posetom Vodoliji. To uključuje ozbiljne potrese u bankarstvu i finansijama i mnoge masovne proteste i štrajkove u nekim zemljama širom sveta. Pluton u Vodoliji poziva na redefinisanje odnosa između pojedinca i kolektiva i izaziva autoritarne strukture moći.
Pun Mesec iz Škorpije 5. maja je u labavoj opoziciji sa Uranom i karakteriše pomračenje Meseca. Budite spremni za nekoliko nemirnih dana i pokušajte da jašete na talasima, a ne da se suprotstavljate njima. Neki sada smatraju da je sada sve ili ništa. Razvoj ovih dana može doneti iznenađenja, neka od njih neočekivano kreativna. Sa preduzimljivim Blizancima, Venerom u kvadratnom sanjivom Neptunu Riba, žudnja za intenzitetom i avanturom je moćna. Požuda za životom mogla bi neke dovesti u iskušenje da se upuste u to. Nova ljubav ili projekat sada mogu pokrenuti duboki proces promene. 7. maja Venera ulazi u Rak, donoseći veću osetljivost i dublje emocije. Кonjunkcijom Sunca i Urana 9. maja ponovo dolazi do izražaja veliki nemir i nestrpljenje. Neki se sada osećaju malo nevoljno. 15. maja Merkur završava svoju retrogradnu fazu, a Mars iz Raka u trigonu sa Neptunom u Ribama. Stvari sada mogu početi da teku bez ikakvih akcija sa vaše strane. Pobrinite se da se čvrsto uhvatite u koštac sa stvarima u narednim danima jer će sa Jupiterovim ulaskom u Bika 16. maja stvari postati konkretnije, a neke stvari bi mogle da se razviju u nepredviđene veličine sa sopstvenim neočekivanim zamahom. Uzdržite se od rizičnih kockanja osim ako niste spremni da se suočite sa posledicama svojih postupaka. Dva dana nakon ulaska u Bik, Jupiter je u kvadratu sa Plutonom u Vodoliji, a zatim sa Mladom Mesecom u Biku 19. maja. Mars ulazi u Lava 20. maja. Zatim se suprotstavlja Plutonu (tačno 21.) i kvadratuje sa Jupiterom (23.) i Severni Mesečev čvor (25.). Sada je sve o ličnoj moći, njenom potvrđivanju i stvaranju činjenica. Mogli smo biti svedoci hrabrih i opreznih akcija s jedne strane i bezumnih dela sa neprijatnim posledicama s druge strane. Sada postaje jasno šta su pravi heroji a ko samo ima velika usta.
Sunce takođe formira aspekt sa Plutonom neposredno nakon ulaska u Blizance 21. maja: Harmonični trigon u elementu vazduha može se pozitivno posmatrati u ovim danima obeleženim borbom za vlast, jer neke stvari sada uspevaju sa određenom lakoćom, a postoji i spremnost komunicirati.
Кvadrat Sunca i Saturna 28. maja je donekle dvosmislen. Možda se sada naglašeno govori o odgovornosti, ali raspoloženje je napeto i ljudi mogu zamagliti svoje prave namere.

O autoru