astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Značenje devet planeta u vedskoj astrologiji

Posted On 17 Feb 2014
Comment: Off

U Vedskoj astrologiji Sunce ili Surya je kraljevska planeta i smatra se da ima najvažniji utjecaj . Sunce predstavlja dušu , snagu volje , oca , roditeljski odnos , kralja ili visoke dužnosnike . Simboliše crvenu boju , zlato i predstavlja istočni smjer . Sunce ostaje u svakom zodijačkom znaku ( rashi ) jedan mjesec i za jednu godinu završiti krug zodijaka.Postoji i puno indijskih festivala koji se obilježavaju kada Sunce uđe u različite znakove . Promjena godišnjih doba također je povezano s ulaskom Sunca u različite znakove .

Mjesec ili Chandra je kraljevska planeta i jedna je od najljepših u astrologiji . Predstavlja um , emocije , osjetljivost , majku , kuću i domaće udobnosti , mlijeko , more i sve stvari vezane za more , hotele i prehrambene i tekstile industrije . Njegova boja je bijela , smjer sjever – istok , metal je srebro . Mjesec se najbrže se kreće od svih 9 planeta i putuje oko 2 dana kroz znak . Kad su Sunce i Mjesec u istom zodijačkom znaku ( rashi ) to se zove Amavasya ili mlađak . Znak u kome je Mjesec postavljen u natalnoj karti se zove naša Janma Rashi .

Mars ili Mangala ili Kuja je zapovjednik u astrologiji . On predstavlja energiju , hrabrost , mlađeg brata i sestre , oružane snage , policiju , zapovjednike , upravitelje , ljude na visokoj poziciji , zemljišta , metale , posrednika u prometu nekretninama i operacije . Njegov metal je bakar , boja je crvena i smjer je južni . Mars putuje oko 45 dana kroz jedan znak . On je planeta koja je povezana s bratom .

Merkur ili Budha je princ u astrologiji . On predstavlja govor , inteligenciju , majčine stričeve , kratka putovanja , medicinsku struku , kompjutere , astrologiju i račune , matematiku , novinarstvo i izdavaštvo . Njegov metal je bronca , boja je zelena i smjer sjeverni . Merkur putuje oko mjesec dana kroz jedan znak . On je uvijek udaljen 27 stupnjeva od Sunca iz astrološke točke gledišta .

Jupiter ili Guru ili Brihaspati je poznat kao ” Devaguru ” ili guru bogova . On predstavlja znanje , duhovnost , svećenike , hramove , učitelje , istraživanja i znanstvenike , odvjetnike , suce , decuiI astrologiju . Njegova boja je žuta i smjer je sjever – istok . Jupiter putuje oko godinu dana kroz znak . On je planeta koja je povezana s djecom .

Venera ili Shukri je ” Daityaguru ” ili guru demona . Ona predstavlja supružnika , seksualni život , bubrege i spolne organe , ples , glazbu , umjetnost , dragulja i zlatare , vina , barove , kockanje , glumu , modu , kozmetiku i proizvode za ljepotu . Njegov metal je srebro , smjer je jugoistočni i boja je bela.Venera putuje oko mjesec dana kroz znak i dovršava krug zodijaka u roku od 12 mjeseci . Iz astrološke točke gledišta , ona je uvijek udaljena oko 48 stupnjeva od Sunca . Ona planeta koja je povezana sa suprugom .

Saturn ili Shani je sluga u astrologiji . On predstavlja težak posao , tugu , starije osobe , službenike i radnike nižeg nivoa , ljude u industriji željeza i čelika . Dobro postavljen Saturn može podariti izvrsnu vlast , ugled , ime i slavu , a loše postavljen Saturn može uništiti osobu . Njegov metal je željezo , boja je plava i smjer je zapadni . Saturn se najsporije kreće od svih 9 planeta i boravi oko 2 – godine u znaka , a završava krug zodijaka za 30 godina . On je planeta koja je povezana sa profesijom .

Rahu ili Sjeverni čvor predstavlja strance , strane zemlje , putovanja u inozemstvo , inženjering i tehničko znanje , dim , starije osobe , krađe , kockanje , piće , podzemlje i loše elemente u društvu . Njegova boja je crna . Rahu tranzitira oko 2 godine kroz znak i time zaokružuje krug zodijaka za 18 godina .

Ketu ili Južni čvor predstavlja tehničke obrte , duhovne sklonosti , praznovjerje i elektroniku . Njegova boja je smeđa . Ketu je uvijek inače znaku od Rahu , odnosno , točno 180 stupnjeva daleko . Ketu također tranzitira oko 2 godine kroz znak i time zaokružuje krug zodijaka za 18 godina .

O autoru