astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Ljubavni horoskop za MAJ

Posted On 30 Apr 2017
Comment: Off

OVAN: Odnosi s drugima će se razrešiti. Venera, planeta ljubavi, je i vladar kuće parova Ovna i u zadnjem je delu retrogradnog ciklusa koji je krenuo 3. januara i završava 6. juna (aktualno retrogradno kretanje traje između 4. marta i 15. aprila). Nakon niza nepovoljnih okolnosti, blokada i raznih otežanja, sada se Venera suočava sa stvarnosti na drugačiji način: pravi opoziciju s Jupiterom 19. maja, kvadrat s Plutonom 25.maja i konjunkciju s Uranom 3. maja. To znači da možete očekivati okolnosti kroz koje ćete spoznati gde i kako stojite, koje će vas izazvati da donesete određene odluke i da pokrenete promene. Pred vama je ozbiljna akcija!
BIK: Čini se da ćete tokom maja imati druge prioritete, a veze padaju u drugi plan. Možda se ništa značajnije neće događati i odnos će biti mirniji. Ali, mogli bi se osećati neispunjeno, jer Venera, planeta ljubavi, nije u najboljem položaju, što će biti više očito u prvom delu maja 2017. godine, kada ni vladar kuće ljubavi Bika nije najbolje smešten. Osim toga, zato što je vladar parova Bika smešten u kući novca, na prvom mestu biće praktične stvari. Možda ćete imati zajednički poslovni interes, zajedničko ulaganje ili će materijalna situacija uticati na odluke vezane za ljubavni život (ili obrnuto).
BLIZANCI: Maj 2017. godine je strastven mesec, ali zbog toga lako može doći do blokada i sukoba. U kući ljubavi Blizanca je Jupiter, ali neće se moći širiti kako bi hteo, čak i ako uspe da doći će do zida, jer je u lošem položaju i odnosu s vladarem kuće u kojoj se nalazi, s Venerom. U Blizancima je strastven Mars, ali nažalost pravi kvadrat s Neptunom i opoziciju sa Saturnom, smeštenim u kući parova Blizanca. Zbog toga bi mogli zapasti u zbunjujuće i razočaravajuće situacije. Kako bi vaš ljubavni život tekao sa što manje komplikacija moraćete vešto da postupate u raznim situacijama, da odolite iskušenjima, zamkama i preprekama.
RAK: Maj 2017. godine i nije tako povoljan mesec za veze. Vladar kuće parova Raka i vladar kuće ljubavi Raka su na nepovoljnom mestu i nisu u dobrim odnosima. Moglo bi biti dosta frustracija. Možda se ništa značajnije neće dogoditi, ali vaše nade se neće u potpunosti ispuniti. Možda vaša veza prolazi težu fazu iz nekih razloga. Možda ćete imati previše obaveza (uglavnom profesionalnih) i nećete imati dovoljno vremena da se posvetite voljenoj osobi i vašem odnosu. Uprkos tome, dani oko punog Meseca ( 9. – 11. maja 2017. godine) mogu doneti značajan događaj u vašem ljubavnom životu.
LAV: U ljubavnom životu trajao je period širenja horizonta, možda s geografskog, kulturološkog ili duhovnog gledišta i u maju se taj period privodi kraju. Još nije jasno, ali najverovatnije ćete u narednim nedeljama shvatiti (tokom maja i prvog dela juna) da voljena osoba nije samo objekt strasti i čežnje, nego neko s kime želite podeliti obaveze i s kime želite otkrivati nove stvari i naći zajedničke teme i interese. Elementi koji mogu osnažiti postojeće veze su komunikacija, razmena mišljenja i teme koje nadilaze razgovore vezane za svakodnevicu.
DEVICA: Maj 2017. godine je koristan mesec za Device; period u kojem je interes parova povezan s novcem ili materijalnim pitanjima. Neće biti puno vremena za romantiku. Puno problema ćete morati rešiti i to ne samo finansijskih, nego i profesionalnih, porodičnih i vezano za kuću. Prolazite kroz period u kojem ćete ceniti pomoć voljene osobe i podelu obaveza. Ako ste kojim slučajem u strastvenom periodu, bićete skloni brigama, preteranim analizama ili ćete voljenu osobu testirati ili propitivati. Teško ćete moći da se opustite.
VAGA: Venera, vladar Vage, je na odlasku iz kuće parova. Njen retrogradni hod (koji je počeo 3. januara, ulaskom u znak Riba i koji završava 6. juna na rubu kuće Ovna). Aktualan retrogradni hod Venere trajao je od 4. marta do 15. aprila i uključuje oba znaka. Kroz taj period suočili ste se s nekim problemima, ali su se zato stvari razrešile. Venera pravi kvadrat s Plutonom (19. maja), opoziciju sa Saturnom (25. maja) i zatim kreće prema trigonu sa Saturnom (1. juna) i konjunkciji s Uranom (3. juna). Prolazićete kroz niz izazova koji će se događati kako bi se stvari razjasnile i složile, što uključuje nešto novo ili promene. Ali sam proces nije gotov zato što Mars, vladar kuće parova Vage, mora proći kroz svoje izazove, sve do juna.
ŠKORPIJA: Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Škorpije je u zadnjoj fazi ispaštanja. Maj 2017. godine još je mesec ograničenja zbog njene prisutnosti u kući posla, obaveza i bolesti Škorpije, ali dolaskom juna kreće dalje i donosi vam toliko potrebnu sreću. Za sada su još stvari komplikovane. Rešenja se naziru, putem komunikacije, ali i nizom događaja kroz koja parovi moraju proći, zbog jednog ili oba partnera ili zbog spoljnih faktora (poput onih profesionalnih, finansijskih ili zdravstvenih). Trigon kojeg prave Sunce i Pluton donosi transformaciju ili usklađivanje koje pridonosi vezi.
STRELAC: Maj je intenzivan mesec za ljubavni život. Prvi deo meseca je super intenzivan! Venera, planeta ljubavi, nalazi se u kući erotike Strelca, a Mars, planeta žudnje, nalazi se u kući parova Strelca. Ova kombinacija je vrlo strastvena i nepromenjiva tokom maja 2017. godine i pravi savršene temelje za novu ljubav ili za vruće noći (ili oboje). Još više od toga, 3. maja Merkur, vladar kuće parova Strelca, nastavlja direktnim hodom i 15. maja je u povoljnoj konfiguraciji. 20. maja 2017. godine Sunce ulazi u kuću parova i život u dvoje postaje značajniji. Uprkos tome svemu poslednja dekada meseca donosi napetosti i može biti dosta obaveza, komplikacija ili sukoba.
JARAC: Sa Suncem u kući ljubavi i seksualnosti Jarca, maj je pun senzualnosti i žeđi za pustolovinom. Trigon kojeg prave Sunce i Pluton (koji je smešten u Jarcu) pojačava potrebu za snažnim osjećajima i rezultira buđenjem strasti. Pomislićete da je vreme za snažnije osjećaje, ali… Venera, planeta ljubavi, smeštena u vašoj 4. solarnoj kući voli sigurnost i intimnost. Nije da ne bi želela snažne emocije (ipak je smeštena u Ovnu), ali oseća se bolje na poznatoj teritoriji. Možda ćete se strastima prepustiti u spavaćoj sobi, a možda se stariji plamen ponovno upali.
VODOLIJA: S Marsom u vašoj 5. solarnoj kući vaši su instinkti u punom zamahu, adrenalin teče i seksualnost izbija kroz svaku vašu poru. U zadnjoj dekadi stvari postaju još više vruće, kada i Sunce ulazi u 5. solarnu kuću Vodolije. Možda je došlo vreme za pustolovine i za lude ljubavne priče. Ali, Venera, planeta ljubavi, nalazi se u kući uma Vodolije pa ćete biti skloni da sve racionalno filtrirate. I onaj ko uspe da prođe kroz taj filter je onaj koji može da motiviše i vaš um. Instinktivno ćete težiti tome da nađete osobu koja je na istoj talasnoj dužini, s kojom možete o svemu razgovarati i koja ima iste interese. Mlad Mesec u zadnjoj dekadi može vam doneti nešto novo u ljubavnom životu.
RIBE: Novac, posao ili druge obaveze imaju značajnu ulogu u ljubavnom životu i interesu parova tokom maja , posebno u prve dve nedelje. Venera, planeta ljubavi, je u kući novca Riba čitavog meseca, a Merkur, predstavnik veza Riba je u istoj kući sve do 15. maja. Zanimaće vas praktična pitanja više nego romantična. Nakon 15. maja bićete opušteniji i više će vam značiti komunikacija s partnerom. Biće puno razgovora, razmena poruka, priznanja osećaja, rasprava kako bi se razjasnile stvari i slično. Deo meseca uključuje romantične šetnje i putovanja ili put zbog ljubavi.

O autoru