astrofon - astrologija, tarot, numerologija telefonom

Ljubavni horoskop Mart 2017, retrogradna Venera

Posted On 09 Mar 2017
Comment: Off

Na nebu se stanje promenilo. Jedna planeta pravi smicalice sa našim ljubavnim vezama. Tačnije, jedan tranzit može da napravi male probleme. Krivac je Venera koja je 4. marta počela svoj retrogradni hod, a ovaj tranzit će trajati do 15. aprila. Retrogradna Venera je tokom ovog tranzita u znaku Ovna, a svoju retrogradnu putanju je krenula od zvezde Alpheratz koja je simbol ljubavi, slobode, slave i novca. A šta nam ona donosi? Sam predznak retro ukazuje da se prošlost vraća u naše živote. Postoje velike šanse da u ovom periodu naletimo na lljubavnike sa kojima smo ranije raskrstili. Da ćemo se ljubiti, ljubićemo se, šta će biti posle, videćemo? Možete se desiti i susret sa bivšom simpatijom, sa nekom osobom koja nas je u prošlosti privlačila, a sa kojom sada možemo da se spojimo. Retrogradna Venera sa sobom donosi i karmičke ljubave. Kakve su to ljubavi? One predstavljaju veze koje počinju iz jednog specijalnog razloga- imaju misiju da završe zadatak iz prošlosti, neku nedovršenu misiju. Do njih dolazi i kada dođe vreme da otplatimo neki dug iz davnih vremena. Karmički ljubavnici su prema verovanju astrologa, ljubavnici naših prethodnih života. Nažalost, karmičke ljubavi, iako veom strastvene i jake, kratko traju. To su ljubavi koje počinju da bi se završile. Kada se zadatak ispuni, partneri se rastaju. Kroz karmičke veze koje većina nas iskusi tokom života, dosta naučimo. I dobro je ako iz njih izvučemo neku pouku. Venera u retrogradnom hodu kreira povoljne okolonosti za nedovršene ljubavi, donosi novu šansu za ljubav koja se sa pravom osobom desila u poogrešno vreme, priliku da se sretnu srodne duše, priliku da se objasni zašto je neko otišao iz našeg života, zašto je neko odustao od ljubavi u koju smo toliko verovali. Opravdano je do 15. aprila očekivati i da nas zapljusne talas ogromnog ljubavnog ushićenja zbog poznanstva sa osobom za koju lako možemo da pomislimo da je ona prava. I to je najveće iznenađenje koje može prirediti. Što se tiče novca, dobitaka će biti, ali će materijalna situacija većine nas biti promenljiva.
Ovan: Venera, planeta ljubavi i parova, nalazi se u Ovnu tokom marta 2017. godine, ali postoji problem: 4. marta kreće retrogradnim hodom i nastavlja tako sve do 15. marta. To znači da će vaša usmerenost na veze biti veća. Društveni ili ljubavni život postaje intenzivniji, ponovno ćete uspostaviti kontakt s prijateljima koje niste videli duže vremena, srešćete stare radne kolege ili bivše ljubavi ponovno ulaze u vaš život. Ali, očekujte i stare probleme da se vrate, probleme koje niste razrešili na vreme ili ćete se suočiti sa situacijama koje će nametnuti pitanja: jeste li u pravoj vezi, šta želite od te veze, šta očekujete od voljene osobe ili kako ćete ispuniti očekivanja voljene osobe. Mars tome svemu dodaje strast, ali u prvoj dekadi postoji potencijal za sukobe.
Bik: Mart nije najsrećniji mesec za ljubavne veze. Venera, planeta ljubavi i harmonije, je retrogradna i u kući koja može doneti razočaranja, zbunjujuće situacije, ograničenu slobodu izbora, zatvaranje ili jednostavno gubitak interesovanja. Najneprijatnije od svega je što je Mars, vladar kuće parova Bika, na nepovoljnom mestu sve do 10. marta 2017. godine. Zbog toga prva dekada meseca nije obećavajuća. Nakon toga Mars ulazi u Bika i sve će živnuti, imaćete više volje za akciju i osećaćete se poželjnije. Neke stvari ipak će ostati sakrivene i zbunjujuće. Savetujemo da o tome i svemu što vas brine razgovarate s nekim u koga imate poverenja.
Blizanci: Osećaćete se dobro i ljubavni život tokom marta 2017. godine donosi vam zadovoljstvo. To omogućuje posebna povezanost Saturna, smeštenog u kući parova Blizanca, i Jupitera, vladara kuće veza Blizanca (smeštenog u kući ljubavi i užitka Blizanaca). Na njihovu podršku možete računati, bez obzira na to u kakvim se okolnostima našli. Ovakav sklop planeta jača veze, gradi solidne temelje, a za neke Blizance može doneti veridbu ili brak. Venera, planeta parova Blizanca, se nalazi u 11. solarnoj kući i u odnose unosi harmoniju, donosi nova ljubavna iskustva i mogućnosti, najverovatnije kroz krug prijatelja, onih koji vas štite i podržavaju ili kroz kakve grupe i udruženja.
Rak: Tokom marta biće jasno da ljubavni i poslovni život imaju nešto zajedničko. Položaj Saturna, vladara kuće parova Raka, smeštenog u kući posla Raka, još od 2015. godine donosi odgovornosti i obaveze, a sada se i Venera nalazi u kući karijere Raka i tu ostaje neko vreme. Status, karijera ili posao su pod uticajem osećaja ili privatni život zavisi od profesionalnog život. Može se raditi i o hijerarhijskoj razlici među parterima. Jasno je da stanje nije posve jasno ili lagodno.
Lav: Vladar kuće parova Lava odlično sArađuje s vladarem kuće ljubavi Lava. Možete ući u novu vezu, učvrstiti staru vezu ili iskusiti druga pozitivna iskustva u ljubavi. Kako bi stvari tekle pravim tokom, imajte na umu da je dobra komunikacija ključ za to. U martu vladar kuće parova Lava dobro sarađuje s Venerom, planetom ljubavi, što povećava mogućnost ostvarenja istinskog zadovoljstva i sreće. Ali, položaj Venere ukazuje na važnost komunikacije iz intelektualnog, kulturološkog ili duhovnog ugla gledanja, što znači da je ljubav i put razvoja, otkrivenja, širenja i napretka. Nije isključena i mogućnost odlaska na put zbog ljubavi ili da se dogodi ljubav s osobom koja je u drugoj, udaljenoj zemlji.
Devica: U prve dve dekade marta 2017. godine Sunce se nalazi u kući veza Device i u prvi plan donosi voljenu osobu i život u paru i to postaje nit vodilja oko koje se vrti sve ostalo. Pažnju će vam privlačiti psihološka strana ljubavi i voljene osobe, analiziraćete najdublje i najkomplikovanije aspekte vašeg odnosa, tabue, opsesije, fantazije ili frustracije. Želećete da razotkrijete tajne ili sakrivene strane onog što osećate. Istovremeno ćete biti prizemljeni i gledati na vezu iz praktičnog ugla gledanja. Neki parovi će se udružiti i u poslu ili kroz investiranje.
Vaga: Venera, planeta ljubavi i vladar Vage, nalazi se u kući parova Vage tokom marta 2017. godine. Venera je sada retrogradna što može značiti nekoliko različitih stvari. Bivša ljubav može vam doći u misli, osoba s kojom ste pokušali nešto pa nije išlo sada ponovo može ući u vaš život ili će se ponovno pojaviti stari problem kojeg treba analizirati i razrešiti kako bi se krenulo dalje. Možda prolazite kroz period u kojem se pitate razna pitanja: jeste li u pravoj vezi, zaslužuje li partner da ste uz njega ili odgovarate li vi kriterijumima partnera. Vaš ljubavni život može postati intenzivniji. Možda ćete osetiti potrebu da propitate sebe i da shvatite šta uistinu želite od partnera i veze.
Škorpija: Sa Suncem u kući ljubavi i seksualnosti Škorpije, prve dve dekade marta 2017. godine su puni strasti i erotike. Više je romantike i senzori su pojačani i nove prilike će se češće ukazati. Mars, tradicionalan vladar Škorpiona, ulazi u kuću parova 10. marta, što je povoljno za vaš ljubavni život. U zadnje dve dekade marta osećaćete entuzijazam i instinktivno ćete se povezivati s drugima, pojačane su i potrebe za zavođenjem, preuzimanjem inicijative i razjašnjavanjem situacije. Venera, planeta ljubavi, je retrogradna i u 6. kući, a to znači da se ljubavni život može ispreplesti s poslovnim životom ili obavezama, jedno na drugo može delovati stimulirajuće ili vas obaveze mogu preokupirati i tako odvući od ljubavnog života i obrnuto.
Strelac: Retrogradna Venera u kući ljubavi Strelca usmeravaće vašu pažnju prema temeljnim elementima sreće u vezi. Venera govori o senzualnosti, strasti i romantici i izaziva vas da ih tražite, analizirate i da nađete ono što vas ispunjava i čini srećnim. Atmosfera tokom marta polazi od ljubavi. Događaji mogu biti razni, od zaljubljivanja do nezaboravnih iskustva ili sumnje, patnje, obnove veze ili do raskida ako veza ne funkcioniše. Šta god se događalo u vašem životu, događa se iz jednog razloga, a to je da spoznate što uistinu želite i šta vas čini srećnim. Retrogradno kretanje Venere traje do sredine aprila i tek tada ćete znati na čemu ste.
Jarac: Venera, planeta ljubavi i parova, je retrogradna i u 4. solarnoj kući Jarca tokom marta 2017. godine (počevši od 4. marta). Zbog toga bi se mogli osvrtati na prošlost i povezati s osobama s kojima dugo vremena niste imali kontakta. Budući da je retrogradna Venera u 4. kući, vaš interes uglavnom će biti usmeren prema domu i porodici, zajedničkom vlasništvu ili se roditelji mogu umešati u vaš ljubavni život. Ako gledamo iz drugog ugla, astralni sklop planeta traži intimni, miran, tradicionalan i konzervativan pristup životu u paru. Mars ulazi u kuću ljubavi Jarca 10. marta, donosi entuzijazam i stvari se mogu preokrenuti prema intenzivnijem ljubavnom životu i želji za avanturama.
Vodolija: Venera, planeta ljubavi, je retrogradna, u 3. kući Vodolije, skoro tokom celog marta 2017. godine. Tu kuću povezujemo s razmišljanjem i možda je vreme da razmislite o određenim delovima vašeg ljubavnog života. 3. kuća predstavlja komunikaciju i putovanja, što će postati dosta važno za veze i to u nekim situacijama može označavati susretanje nekoga ponovo ili ponavljanje određenih situacija. Sunce, vladar parova Vodolija, pokazuje da postoje određene finansijske brige koje se upliću u ljubavnu vezu ili ljubavna situacija utiče na donošenje odluka o finansijama. Nakon 20. marta i Sunce ulazi u 3. kuću i pridružuje se Veneri.
Ribe: Veze će biti u prvom planu tokom prvog dela marta 2017. godine, kada je Merkur u Ribama. Vreme je da pojačate privlačnost i senzualnost, jer imate moć usmeravanja stvari tokom kojim želite da idu. U drugom delu meseca pojaviće se drugi interesi, poput doma, karijere i finansija. Retrogradna Venera nalazi se u kući novca Riba i postoji velika mogućnost ispreplitanja ljubavnog i profesionalnog života. Možda imate zajedničke interese ili vas voljena osoba podržava u nastojanju da povećate zaradu ili će odluke u ljubavnom životu uticati na materijalnu situaciju.

cosmopolitan

O autoru